vineri, 10 aprilie 2015

Big Eyes (2014)

Gen: Biografic

Distributie: Amy Adams, Christoph Waltz, Danny Huston, Krysten Ritter, Jason Scwartzman

Regizor: Tim Burton [a mai regizat: Frankenweenie(2012), Dark Shadows(2012), Alice in Wonderland(2010), Sweeney Todd: Demon Barber of Fleet Street(2007), Corpse Bride(2005)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 37.000.000 $

Premii: 
- Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Comedy or Musical (Amy Adams), Golden Globes SUA, 2015
- Capri Actress Award (Amy Adams), Capri Hollywood Awards, 2014

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 62/100

O drama despre lansarea pictoritei Margaret Keane, succesul ei fenomenal din anii '50 si problemele legale pe care le-a avut cu sotul, care a vrut sa isi asume operele ei in anii '60.

Cu ajutorul acestui film am mai aflat o bucatica de istorie despre existenta careia habar nu aveam. Filmul este sensibil si captivant. Desi subiectul nu pare unul foarte antrenant nu am simtit nici un moment ca m-am plictisit. Lucrurile se intampla destul de repede si nu este timp pentru asa ceva.

Distributia nu este iesita din comun, dar intalnim cateva nume cunoscute. Amy Adams face un rol foarte bun, pentru care a si castigat un Glob de Aur. A reusit o interpretare chiar emotionanta pe alocuri si foarte credibila. La polul opus, as spune ca se afla Christoph Waltz, care are o prestatie oscilanta, de multe ori exagerata.

Macar acest film este o cotitura in cariera lui Tim Burton. De data aceasta nu ni-l prezinta pe Johnny Depp intr-un rol ciudat. Desi filmul nu este plictisitor si nu iti lasa senzatia ca ai pierdut timp, fiind chiar placut, este prea haotic si ciudat pentru a fi luat in serios. Din pacate, cele mai strigatoare la cer scene sunt chiar aproape de final si din acest motiv sunt primele de care iti amintesti cand te gandesti la acest film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!