sâmbătă, 25 aprilie 2015

The Spectacular Now (2013)

Gen: Drama

Distributie: Miles Teller, Shailene Woodley, Kyle Chandler, Masam Holden, Dayo Okeniyi

Regizor: James Ponsoldt [a mai regizat: The End of the Tour(2015), Smashed(2012), Off the Black(2006)]

Buget: 2.500.000 $
Incasari: 7.000.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Overlooked Film of the Year, Phoenix Film Critics Society Awards, 2013
- Feature Film - Substance Use, Prism Awards, 2014
- Best Supporting Actress (Shailene Woodley), San Diego Film Critics Society Awards, 2013
- Futurewave Youth Jury Award (James Ponsoldt), Seattle Inernational Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 82/1000

Folosofia despre viata a unui elev in ultimul an de liceu se schimba atunci cand intalneste o fata draguta, dar deloc banala.

Acesta este un film independent foarte dragut. Avand la baza o poveste de dragoste adolescentina nu atat de banala ca majoritatea, asezonata cu o drame familiale interesante si cu cateva lectii de viata reusite. Desi la prima vedere nimic nu il recomanda a fi un film bun, realitatea este ca reuseste sa captiveze si sa te faca sa simti alaturi de personaje. S-ar fi putut lucra putin mai mult la final, care este cam in coada de peste, dar probabil bugetul imitat nu a mai permis inca un minut de actiune.

Distributia nu este nici ea la rima vedere prea impresionanta, dar are cativa tineri actori cu figuri destul de cunoscute, care au facut o alegere buna sa participe la acest proiect, pentru ca au primit pe mana un scenariu care i-a pus destul de mult in valoare. Cei doi protagonisti, Miles Teller si Shailene Woodley, au interpretari foarte bune care cu siguranta le-au deschis nicte usi viitoare catre alte filme.

Filmul este destul de onest, fiind unul dintre cele mai bune filme cu adolescenti pe care le-am vazut. Ambele personaje rincipale sunt foarte complexe si ajutate de interpretari reusite din artea actorilor, nu este greu deloc sa empatizam cu ele. Ca majoritatea acest, dar reuseste sa nu cada in patima cliseelor prea mult, lucru care il mentine interesant. Poate fi un film care te inspira sa faci anumite schimbari. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!