luni, 13 aprilie 2015

All the King's Men (2006)

Gen: Drama

Distributie: Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet, Anthony Hopkins, Mark Ruffalo

Regizor: Steven Zaillian [a mai regizat: A Civil Action(1998), Searching for Bobby Fischer(1993)]

Buget: 55.000.000 $
Incasari: 8.000.000 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 37/100

Bazat pe romanul lui Robert Penn Warren, filmul ne prezinta viata populistului Willie Stark, o creatura politica inspirata in oarecae masura de guvernatorul Huey Long din Louisiana.

Acesta este cu siguranta un film interesant. Ne ofera cateva scene cu adevarat uternice. Din pacate, uneori, da senzatia ca exagereaza si este greu sa il mai iei in serios. Cam asta este singurul lucru care i se poate reprosa. In rest, cu o poveste solida care imprumuta cate ceva din realiatate reuseste sa se impuna, desi poate noua ne va fi mai greu sa empatizam cu personajele dintr-un film despre viata politica americana.

Distributia este un de vis in care s-au adunat multe nume importante. Desi nici unul nu a castigat vreun premiu pentru interpretarea din acest film, prestatiile lor sunt solide si credibile. Singurul care se face remarcat este Sean Penn, chiar daca acesta exagereaza cateodata si suprainterpreteaza.

Cine este fan al filmelor istorice il va gasi cu siguranta agreabil si pe acesta, mai ales ca vine la pachet cu o cinematografie superba, care va va purta intr-o epoca trecuta. Daca veti cauta pe Youtube filmulete cu Huey Long, guvernatorul american care a inspirat acest film, veti fi suprinsi sa vedeti ca scenariul foloseste cateva discursuri de-ale lui cuvant cu cuvant.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!