miercuri, 22 aprilie 2015

CBGB (2013)

Gen: Muzical

Distributie: Alan Rickman, Malin Akerman, Justin Bartha, Richard de Klerk, Johnny Galecki

Regizor: Randall Miller [a mai regizat Bottle Shock(2008), Nobel Son(2007), Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing & Charm School(2005), Till Dad Do Us Part(2001), A Tale of Two Bunnies(2000)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 30/100

O perspectiva asupra scenei punk-rock din New York si a venerabilului club CBGB.

In rima faza totul pare destul de plictisitor si realizat intr-un mod destul de ciudat, dar incet, incet incepi sa intelegi despre ce este acest film cu adevarat iar apoi esti pur si simplu fascinat. Filmul ne ofera o bucatica de istorie la care noi, cei din aceasta parte de lume, nu am avut acces, si anuma o parte din existenta clubului New York-ez CBGB, unul din putinele locuri unde se putea canta muzica originala in State la un moment dat si clubul in care s-a lansat curentul punk. Eu nu stiam ca aaici s-au lansat nume importante precum Joey Ramone, Blondie, The Police sau Talking Heads.

Distributia are suficiente fete familiare incat sa starneasca si ea interesul pentru film. Prestatiile acestora au aceeasi evolutie ca si filmul in sine, adica putin plictisitoare la inceput, dar din ce in ce mai bune odata cu trecerea timpului. Nu avem parte totusi, de vreo interpretare demna de vreun premiu.

De unde la inceput aproape ca adormisem, la sfarsitul filmului m-am trezit gandind "Uau! Ce experienta!". Trebuie sa realizati totusi ca nu vorbim despre un film biografic, deci 100% corect din punct de vedere istoric. Scopul lui este doar sa distreze si reuseste acest lucru in cea mai mare parte a timpului. In incheiere va las cu un citat in limba engleza d ela producatorii acestui film, ca sa intelegeti cu ce aveti de a face: "This film is dedicated to... Hilly Kristal and all those who worked at and lived at CBGB. MAY THEY ROCK ON FOREVER! No animals were harmed during the making of this film... The cockroach guts were Fig Newtons. And we know that Iggy Pop never played at CBGB... Just deal with it."


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!