duminică, 12 aprilie 2015

Fury (2014)

Gen: Razboi

Distributie: Brad PItt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Pena, Jon Bernthal

Regizor: David Ayer [a mai regizat: Sabotage(2014), End of Watch(2012), Street Kings(2008), Harsh Times(2005)]

Buget: 68.000.000 $
Incasari: 425.000.000 $

Premii:
- Editor of the Year, Hollywood Film Awards, 2014
- Best Ensemble, National Board of Review Awards SUA, 2014
- Virtuoso Awards (Logan Lerman), Santa Barbara Inernational Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 8.05
Metascore: 63/100

Aprilie, 1945. In timp ce aliatii dau ultimul asalt in Europa, un sergent calit in lupta, Wardaddy, se afla la comanda unui tanc Sherman si a unui echipaj de cince oameni, intr-o misiune in satele liniilor inamice. Depasiti numeric, cu munitie insuficienta si cu un soldat incepator printre ei, trebuie sa infrunte sansele potrivnice, in incercarea lor eroica de a lovi fix in inima Germaniei Naziste.

Era nevoie de un film de razboi cu adevarat bun. Nu mai aparuse unul de ani buni, dar vazandu-l pe acesta pot spune ca asteptarea a meritat. Cu un buget decent, dar departe de cel al mega-productiilor moderne, acest film a reusit sa valorifice fiecare cent si poate sta umar la umar cu oricare dintre acestea. Filmul are si comedie si drama si scene impresionante si reuseste sa captiveze din primul pana in ultimul minut.

Distributia a fost foarte bine aleasa, rezultatul fiind ca interpretarea este unul din punctele forte ale filmului. Avem parte de cel putin trei interpretari foarte bune. Logan Lerman, desi nu atat de experimentat ca si colegii lui, reuseste sa fie la acelasi nivel cu acestia si sa aiba o prestatie foarte buna care banuiesc ca il va afce dezirabil pentru alte filme viitoare importante. Dintre cei deja cunoscuti Brad Pitt si Shia LaBeouf au fost cu siguranta in forma maxima la filmari entru ca si lor le-a iesit foarte bine ce au avut de facut.

Desi filmul le cam are pe toate, adica zgomote puternice, explozii colorate, cateva morti socante, niste iubire si niste ura, are de asemenea si toate cliseele filmelor cu razboi, iar finalul va va aduce cu siguranta aminte ca urmariti un film american. La rubrica barfe se zvoneste ca Shia LaBeouf si-a scos singur un dinte si nu a facut nici un dus pe intreaga durata a filmarilor. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!