duminică, 5 aprilie 2015

Ahi va el diablo (2012)

Gen: Thriller

Distributie: Laura Caro, Francisco Barreiro, Michele Garcia, Alan Martinez, David Arturo Cabezud

Regizor: Adrian Garcia Bogliano [a mai regizat: Late Phases(2014), The ABCs of Death(2012), Penumbra(2011), Sudor frio(2010), Donde duerme el horror(2010)]

Incasari: 10.000 $

Premii:
- Best Actor (Francisco Barreiro), Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Actress (Laura Caro), Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Director (Adrian Garcia Bogliano), Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Picture, Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Screenplay, Austin Fantastic Fest, 2012
- Best Foreign-Language Film, Fangoria CHainsaw Awards, 2014

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 50/100

Un cuplu casatorit isi pierde copii in apropierea unor pesteri din Tijuana, in timpul unei vacante. In cele din urma copiii reapar fara nici o explicatie, dar in curand devine evident ca ei nu mai sunt cine erau, ca ceva ingrozitor i-a schimbat.

Senzatia pe care o lasa acest film este aceea de productie independenta mexicana. Exact cum filmele independente americane presupun un buget infim pe langa cele de la Hollywood, asa si acesta probabil a beneficiat de mult mai putini pesos decat filmele importante din Mexic si acest lucru se vede. Partea buna este ca reuseste sa creeze o stare de tensiune si te face sa tot astepti sa se intample ceva care sa te dea pe spate, partea proasta este ca acel lucru nu se intampla niciodata.

Nu am nici un prieten mexican care sa imi spuna daca actorii din acest film sunt nume importante, dar prestatiile lor sunt decente, iar copiii sunt destul de ciudati incat sa iti provoace fiori. Cei doi protagonisti adulti nu pot sa sun ca exceleaza, poate doar la caitolul perversitate, in rest scenariul i-a pus in niste ipostaze in care era greu sa fie credibili.

Apropierea de Statele Unite i-a facut pe producatorii acestui film sa apeleze la cateva trucuri folosite din filmele americane, insa nici acestea nu au efectul scontat, desi apreciez scena inutila de lesbianism cu care incepe filmul. Numeroasele gauri din intriga nu se astupa in totalitate pana la final si daca ar fi sa spun primul cuvant care imi vine in minte cand ma gandesc la acest film acesta este "ciudat". Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!