miercuri, 8 aprilie 2015

Maniac (2012)

Gen: Horror

Distributie: Elijah Wood, Nora Arnezeder, America Olivo, Jan Broberg, Brian Ames

Regizor: Franck Khalfoun [a mai regizat: Wrong Turn at Tahoe(2009), P2(2007)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Premii:
- Best Actor (Elijah Wood), Fancoria Chainsaw Awards, 2014
- Best Score (Robin Coudert), Fangoria Chainsaw Awards, 2014
- Best Actor (Elijah Wood), Fright Meter Awards, 2013
- Best Editing, Fright Meter Awards, 2013

Nota Gealapa: 5.90
Metascore: 47/100

In timp ce ajuta o tanara artista sa isi pregateasca o expozitie, dorintele mortale suprimate ale proprietarului unui magazin de manechine ies la suprafata.

Este cu siguranta unul din cele mai ciudate filme pe care le-am vazut. Intriga este destul de originala, filmul incepe in forta, dar dua aceea urmeaza o perioada destul de lunga de acalmie, perioada intreruta la final cand se atinge nivelul maxim de tensiune si ciudatenie. Pentru ca perioada de mijloc este destul de plata, ai timp sa observi toate lucrurile lipsite de logica si iesi un pic din atmosfera filmului, desi tensiunea este omnirezenta.

Distributia nu este una impresionanta. Elijah Wood este in centrul actiunii si face un rol destul de bun. Il ajuta si fataentru astfel de personaje infioratoare. Restul membrilor distributiei sunt relativ necunoscuti si probabil ca asa vor ramane si de acum incolo, pentru ca nu pot spune ca am remarcat vreo interpretare notabila din partea vreunuia dintre ei.

Va avertizez ca acest film nu este pentru toata lumea. Trebuie sa iti placa acest gen de prductii sadice, altfel cu siguranta nu o sa va placa. Filmul poate fi un exemplu pentru toti cei care mai planuiesc sa faca filme filmate la persoana intai. Desi nu sunt mare fan al acestui rocedeu, daca tot trebuie sa il faci, fa-l ca aici, nu cu camere ieftine si maini tremurande.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!