duminică, 19 aprilie 2015

Grace of Monaco (2014)

Gen: Biografic

Distributie: Nicole Kidman, Tim Roth, Andre Penvern, Frank Langella, Paz Vega

Regizor: Olivier Dahan [a mai regizat: Les seigneurs(2012), Mozart L'Opera Rock(2010), My Own Love Song(2010), La mome(2007), Les rivieres pourpres 2 - Les anges de l'apocalypse]

Buget: 30.000.000 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 21/100

Povestea crizei de casnicie si identitate a fostei vedete de la Hollywood, Grace Kelly,in timpul unei dispute politice intre printul de Monaco, Rainier al III-leasi francezul Charles de Gaulle si a unei invazii franceze iminente, la inceputul anilor '60.

Acest film mi-a oferit inca o bucatica de istorie cu care nu eram foarte familiar, dar acesta este unul din putinele lucruri bune. Pe langa atmosfera pompoasa in care ne transpune, filmul nu prea mai ofera nimic. Nu este nici foarte palpitant, nici nu creeaza prea multe emotii si cu siguranta nu este memorabil. Daca acest film ar fi un alergator, ar fi unul de pluton.

Distributia este foarte buna, dar scenariul slabut i-a impiedicat pe membrii acesteia de a oferi prestatii excelente. Chiar si asa, experienta actorilor a facut ca interpretrarile sa fie decente. Nicole Kidman este protagonista si s-a descurcat onorabil. Din pacate, Tim Roth este utilizat mult prea putin si necorespunzator pentru a ne bucura de el cu adevarat, personajul sau putand fi exploatat mult mai bine.

Nici ca omagiu acest film nu cred ca este foarte reusit. Daca ramanem cu ceva dupa acest film, acest lucru ar fi atentia la detalii cinematografice, pana si focurile de artificii care sunt vizibile pe fundal la un moment dat fiin artificii reale. Daca a fost suficient bun pentru a deschide Festivalul de la Cannes, cu siguranta este suficient de bun sa ruleze macar odata in fiecare sufragerie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!