joi, 2 aprilie 2015

Edge of Tomorrow (2014)

Gen: SF

Distributie: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton, Brendan Gleeson, Jonas Armstrong

Regizor: Doug Liman [a mai regizat: Fair Game(2010), Jumper(2008), Mr. & Mrs. Smith(2005), The Bourne Identity(2002), Go(1999)]

Buget: 178.000.000 $
Incasari: 735.000.000 $

Filmul a castigat 10 premii, printre care:
- Kick Ass Award for Best Female Action Star (Emily Blunt), Alliance of Women Film Journalists, 2014
- Outstanding Achievement in Animated Effects in a Live Action Production, Annie Awards, 2015
- Best Editing, Boston Online Film Critics Association, 2014
- Best Actress in an Action Movie (Emily Blunt), Broadcast Film Critics Association Awards, 2015
- Best Film Editing, Las Vegas Film Critics Society Awards, 2014

Nota Gealapa: 8.05
Metascore: 71/100

Un ofiter este adus intr-un razboi impotriva unor extraterestrii care au puterea de a controla timpul si de a cunoaste viitorul inainte sa se intample. Cand acest ofiter une mana pe aceeasi putere, face echipa cu un luptator din fortele speciale pentru a pune capat razboiului.

Nu inteleg cum de mi-a placut atat film, avand in vedere ca intriga nu este tocmai originala. Am mai vazut extraterestri pe stilul tigan, adica daca il omori pe cel ami important restul dispar si am mai vazut si filme cu bucle temporale. Cu toate astea, acest film are ceva, nu imi dau seama ce, care il face foarte bun si nu ma refer la efectele seciale de ultima generatie.

Ditributia nu este cea mai buna pe care am vazut-o dar propune o surpriza extrem de placuta. In rolurile principale ii avem pe versatilul Tom Cruise, un obisnuit al acestui gen de filme, care stie sa isi aleaga foarte bine proiectele din acre sa faca parte si care evolueaza in nota lui obisnuita, adica constant bine, dar si pe Emily Blunt pe care nu ma gandeam ca o s-o vad vreodata intr-un asemenea rol. Din fericire, acest experiment este unul reusit, pentru ca a adus acestui film un lucru care liseste in alte blockbustere: calitate artistica. Interpretarea ei este foarte buna si cred ca aceasta prestatie i-a crescut cota extrem de mult la Hollywood.

De obicei mega-productiile pastreaza cele mai bune scene de actiune pentru final, dar in acesta senzatia este ca toate scenele de acest fel sunt la fel de bune. Desi actiunea incepe brusc si totul se desfasoara pe repede inainte, nu ramai cu senzatia ca iti lipsesc informatii si este incredibil cate lucruri au putut fi impachetate in mai putin de doua ore. Acesta este unul din putinele filme de anul trecut care au ridicat stacheta entru acest sezon. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!