sâmbătă, 11 aprilie 2015

Pacific Rim (2013)

Gen: SF

Distributie: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi, Diego Klattenhof, Charlie Day

Regizor: Gillermo del Toro [a mai regizat: Hellboy II: The Golden Army, El laberinto del fauno(2006), Hellboy(2004), Blade II(2002), El espinazo del diablo(2001)]

Buget: 190.000.000 $
Incasari: 819.000.000 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Outstanding Achievement in Animated Effects in a Live Action Production, Annie Awards, 2014
- Visual Effects of the Year, Hollywood Film Awards, 2013
- Best Global Director for a Motion Picture (Guillermo del Toro), Huading Award, 2014
- Best Horror/Sci-Fi Film, Las Vegas Film Critics Society Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 64/100

In timpul unui razboi intre omenire si creaturi monstruase aparute din mare, un fost pilot si un debutant fac echipa in incercarea dea folosi o arma care sa incheie razboiul si sa salveze lumea de apocalipsa.

Filmul propune o intriga pe care o intalnim foarte des in ultima vreme, dar care, in mod surprinzator, inca nu plictiseste. De asemenea, si masinarii de lupta impresionante conduse de oameni prin legaturi neurologice am mai vazut, dar nici de ele nu ne-am plictisit. Sunt si cateva lucruri lipsite de logica, peste care tre cu greu in prima faza. Facand abstractie de aceste lucruri, recunosc ca filmul este cu adevarat impresionant si o adevarata demonstratie de forta din punct de vedere al efectelor speciale si vizuale.

Despre distributie as spune ca reprezinta un calcai al lui Ahile pentru acest film. O asemenea productie ar fi meritat macar un Tom Cruise. Pentru un film cu un asemenea buget si care se ia foarte in serios sunt mult prea multe fete anonime si total nepotrivite pentru rolurile pe care le-au primit. Nici nu poate fi vorba de valoare artistica a vreunea din interpretari.

Filmul reuseste sa te scoata din lumea reala si sa te duca intr-un loc unde nu mai exista altceva decat bataliile epice dintre roboti si monstri. E cazul sa scoateti la suprafata copilul de sase ani care zace in voi, pentru a va putea bucura cu adevarat de acest film. Imi pare rau fetelor, dar asta e un film de baieti. Partea cea mai buna pentru noi, baietii, este ca aproape sigur urmeaza si un sequel. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!