marți, 31 martie 2015

Blackthorn(2011)

Gen: Western

Distributie: Sam Shepard, Eduardo Noriega, Stehen Rea, Magaly Solier, Nikolaj Coster-Waldau

Regizor: Mateo Gil [a mai regizat: Peliculas para no dormir: Regreso a Moira(2006), Nadie conoce a nadie(1999), Como se hizo 'Tesis'(1996)]

Incasari: 1.000.000 $

Filmul a castigat 7 premii, printre care:
- Best Cinematography, Cinema Writers Circle Awards Spain, 2012
- Best Cinematography, Goya Awards, 2012
- Best Production Supervision, Goya Awards, 2012
- Best Costume Design, Goya Awards, 2012
- Best Production Design, Goya Awards, 2012

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 61/100

In Bolivia, Butch Cassidy (care traieste sub numele de James Blackthorn) se pregateste sa isi vada casa pentru ultima data, aventura care il aduce alaturi de un tanar spargator, iar impreuna devin tinta atat a unor bande dar si a oamenilor legii.

Ce-i drept, imi era dor de un western, dar nu ma asteptam ca urmatorul pe care il vad sa nu aiba nici cea mai mica legatura cu Statele Unite, locul care a dat nastere celor mai bune filme western din istorie. Acest film nu are iuteala si intensitatea unui film cu Clint Eastwood; mai degraba as spuen ca este un fel de western pentru geriatrici. Chiar si asa, filmul are partile lui bune si cateva scene destul de reusite si surprinzatoare.

Distributia nu este foarte rea si are in frunte doua nume relativ cunoscute, dar nici unul dintre cei doi nu straluceste cu adevrat. Interpretarile lor sunt decente si cam atat. Sam Shepard pare plictisit si obosit si, exact ca personajul sau, lasa imresia ca asta ar fi ultimul lui rol.

Fiind filmat in Bolivia, asteptati-va sa vedeti cateva peisaje care sa va taie rasuflarea. In afara de acestea si de cateva scene in care Sam Shepard pare mai vioi (probabil cele filmate dimineata) filmul nu prea are altceva de oferit. Povestea este prea putin plauzibila iar scenariul este superficial si plin de dialoguri inutile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!