marți, 17 martie 2015

Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Gen: Crima

Distributie: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman, Simon Chandler, David Calder

Regizor: Tom Tykwer [a mai regizat: Rosakinder(2012), Cloud Atlas(2012), 60 Seconds of Solitude in Year Zero(2011), 3(2010), Soul Boy(2010)]

Buget: 54.000.000 $
Incasari: 364.100.000 $

Filmul a obtinut 15 premii, dintre care:
- Film - National, Bambi Awards, 2006
- Best Director (Tom Tykwer), Bavarian Film Awards, 2007
- Best Production Design (Uli Hanisch), Bavarian Film Awards, 2007
- Best Cinematographer (Frank Griebe), European Film Awards, 2007
- Prix d'Excellence (Uli Hanisch), European Film Awards, 2007

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 56/100

Jean-Baptiste Grenouille, nascut cu un simt olfactiv iesit din comun, creeaza cel mai bun parfum din lume. Munca lui ia insa o turnura intunecata in cautarea mirosului suprem.

 Din cand in cand, nu foarte des, descoar cate un film care mi-a scapat si care ma surprinde in totalitate. Si acesta face parte din categoria asta. Principalul atu al filmului il reprezinta povestea, care este una fantastica si la propriu si la figurat. Scenariul este plin de suprize la fiecare pas, care te fac sa iti fie frica sa si clipesti de teama sa nu pierzi ceva important. Se dovedeste inca odata ca o poveste buna este tot ce ai nevoie pentru a face un film de succes. Tot filmul este foarte bun, dar sfarsitul desavarseste cu adevarat un lucru bine facut.

Distributia are cateva nume importante, care ofera calitate prestatiei artistice. Dintre toti, numai unul straluceste cu adevarat, si anume Ben Whishaw. Acesta reuseste o interpretare suprinzator de impresionanta, avand in vedere numarul putin de cuvinte pe care a trebuit sa le rosteasca. Reuseste sa creeze putina confuzie in mintea spectatorilor pentru ca ajungi sa empatizezi cu el desi instinctul de moralitate iti spune ca nu e ok sa faci asta.

Faptul ca acest film este atat de bun, ma face sa imi doresc sa citesc cartea. Cu un asemenea subiect, este clar ca nu s-au putut transpune pe ecran toate detaliile, astfel ca romanul nu are cum sa fie decat mai bun decat filmul. Ca sa va starnesc interesul si mai mult, pot sa va spun ca aceeasi carte a inspirat si cantecul Scentless Apprentice, al celor de la Nirvana. Kurt Cobain spunea ca se regaseste in personajul principal din acest roman.

Chiar si fara prea multe efecte speciale, la momentul lansarii acesta a fost cel mai scump film nemtesc produs vreodata. Ca sa intelegeti mai bine ce efort presupune crearea unui asemenea film s-a facut publica la un moment dat lista cu numarul de oameni care au participat la acest proiect: 67 de actori cu replici, 5200 de figuranti, 102 locuri in care s-a filmat si 520 de tehnicieni angajati. Adevarat informatie de can-can este ca majoritatea costumelor din acest film au fost fabricate in Romania. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!