miercuri, 4 martie 2015

Save the Date (2012)

Gen: Romantic

Distributie: Lizzy Caplan, Alison Brie, Mark Webber, Martin Starr, Geoffrey Arend

Regizor: Michael Mohan [a mai regizat: One Too Many Mornings(2010)]

Incasari: 10.000$

Premii:
- Best Picture, National Film Society Awards, 2013
- Outstanding Achievement in Acting (Geoffrey Arend, Lizzy Caplan), Newport Beach Film Festival, 2012

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 54/100

Sarah incepe sa-si confrunte deficientele dupa ce respinge cererea in casatorie a iubitului ei si se arunca imediat intr-o alta relatie. Intre timp, sora ei Beth este prinsa in totalitate de detaliile propriei nunti.

Premisele create de intriga si toate datele disponibil inainte de vizionarea filmului sunte cele pentru un film mediocru si plictisitor, iar inceputul te face sa crezi ca exact de asta vei avea parte. Din fericire, dupa o perioada plictiseala dispare datorita unui umor destul de bun si a unor scene interesante. Per total insa, filmul ramane unul plat, previzibil si care nu are nimic memorabil.

Distributia nu este rea deloc si ne rasfata cu doua prestatii foarte bune ale protagonistilor. Atat Lizzy Caplan cat si Geoffrey Arend au interpretari sensibile si foarte credibile, care ridica destul de mult nota filmului. Au scos tot ce se putea scoate de la un scenariu usurel.

Doua lucruri din film sunt cel putin nepotrivite. Primul este o formatie al carei cantec de referinta consta in repetarea obsesiva al unui cuvant pe o coloana sonora care poate ar fi fost interesanta in anii '70 iar al doilea este o artica ale carei desene fac benzile desenate sa para opere de arta profunde. Personajele sunt dezvoltate destul de superficial si doar prestatiile reusite ale protagonistilor de care aminteam ami devreme mai salveaza impresia. Senzatia este ca filmul se straduieste sa para cumva rebel desi nimic din ce se intampla e ecran nu este iesit din comun.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!