joi, 19 martie 2015

300: Rise of an Empire (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey

Regizor: Noam Murro [a mai regizat: Smart People(2008)]

Buget: 110.000.000 $
Incasari: 707.000.000 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 48/100

Generalul grec Temistocle conduce ofensiva impotriva fortelor invatatoare, conduse de regele-zeu Xerses si Artemisia, comandatul razbunator al marinei persane.

Din pacate, acest sequel nu joaca nici macar in aceeasi liga cu filmul original. Motivele sunt numeroase. In primul rand sunt folosite aceleasi efecte speciale, dar nu numai ca acum nu mai exista elementul supriza, dar de la rimul film pana acum acestea au fost utilizate in repetate randuri de alte productii incat acum par chiar plictisitoare. Al doilea motiv ar fi regizorul nu foarte experimentat care abuzeaza acum de anumite procedee care au facut primul film special. Chiar si asa, avem parte in continuare de de un film bunicel, mult sange si o poveste care lasa loc pentru inca o continuare, care ma tem ca va insemna sfarsitul mizer al acesteifrancize.

Distributia nu ajuta nci ea deloc filmul. In rolul principal il avem pe Sullivan Stapleton, un cvasi-anonim in comparatie cu Gerard Butler (eroul din primul film) a carui prestatie este cel mult mediocra. Prima optiune pentru acest rol a fost Joel Edgerton, dar acesta a refuzat. Exista si cateva aparitii scurte ale unor personaje din primul film, care te fac sa iti aduci aminte cu nostalgie de acesta.

Pe scurt, ca simplu film este ok, dar ca sequel pentru 300(2006) este insultator as putea spune. Daca ati vazut cateva trailere, ati vazut tot filmul. Armata persana impresionanta din primul film nu mai este prezenta si avem parte de niste lupte pe alocuri plictisitoare pe niste corabii. Titlul este inselator si el, pentru ca spartanii apar maxim doua minute in acest film., desi se doreste a fi prequel, midquel si sequel pentru 300(2006).


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!