vineri, 20 martie 2015

Men, Women & Children (2014)

Gen: Drama

Distributie: Kaitlyn Dever, Rosemarie DeWitt, Ansel Elgort, Adam Sandler, Jennifer Garner

Regizor: Jason Reitman [a mai regizat: Labor Day(2013), Young Adult(2011), Up in the Air(2009), Juno(2007), Thank You for Smoking(2005)]

Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 38/100

Un grup de liceeni si parintii lor incearca sa faca fata modului in care internetul le-a schimbat relatiile interumane, comunicare, imaginea si viata amoroasa.

Am mai vazut filme cu acelasi subiect, si anume influenta negativa a tehnologiei asupra vietilor noastre, deci nu vorbim de un subiect original. Si acesta transmite un mesaj uternic si creeaza oarece emotie. Mi-ar fi placut in schimb sa nu fie atat de fatalist si sa se vada si efectele ozitive ale internetului, nu doar cele negative, pentru ca nu toti ajungem sa ne sinucidem, sa facem copii din greseala sau sa ne compromitem datorita tehnologiei. Personal, m-am regasit intr-una din povestile secundare prezentate de film, din acate pentru mine, singura fara happy end, asa ca probabil ar trebui in seara asta sa ma arunc in fata trenului.

Spre deosebire de alte filme asemanatoare, acesta are un plus la caitolul distributie avandu-i printre protagonisti pe Jennifer Garner si Adam Sandler. E ciudat sa il vedem pe acesta din urma in roluri serioase si lui ii este greu sa fie credibil datorita unui trecut de filme in care se maimutareste. Nu putem vorbi de vreo interpretare notabila pentru ca filmul este o colectie de mici povestioare separate care nu permit prea mult timp pe ecran nici unuia dintre actori.

Problemele abordate de film sunt urmatoarele: impactul jocurilor video asupra comportamentului adolescentilor, efectul emotional al imprastierii zvonurilor, sexul pre-marital, sarcinile adolescentine, infometarea intentionata a fetelor care vor cu orice pret sa fie slabe, consumul de droguri, dicortul, infidelitatea, siguranta pe internet, vanatoarea de glorie si pornografia. Mult prea multe pentru a fi tratate toate in mod corespunzator. Ar fi fost destul de greu de urmarit daca nu ar fi fost vocea narativa a Emmei Thompson. Nu este cel mai ditractiv film, dar vine cu cateva lectii si mesaje bune.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!