marți, 24 martie 2015

The Last Days on Mars (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Liev Schreiber, Elias Koteas, Romola Garai, Olivia Williams, Johnny Harris

Regizor: Ruairi Robinson [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 10.500.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 5.75
Metascore: 46/100

Un grup de astronauti exploratori sucombeaza intalnesc o forta misterioasa si terifianta in timp ce colecteaza mostre pe planeta Marte.

Imi asum vina de a fi dezamagit, pentru ca aveam asteptari de la acest film; asta inainte sa aflu ca vorim de un film britanic a carei actiune se desfasoara pe Marte si care are un buget mult prea mic pentru a realiza ceva notabil. Este curios cum in toate filmele de acest gen, de fiecare data se intampla ceva chiar cand oamenii sunt pe picior de plecare. In multe film sunt prezentate misiuni pe diverse planete care dureaza luni sau ani de zile, dar chiar inainte de plecare se trezeste cate un monstru. In plus, avem parte de una dintre cele mai slab realizate planete Marte din cate am vazut. Alt cliseu din cele numeroase prezente aici, este acela al virusului care odata ce a infectat un om il transforma intr-un zombie al carui singur scop este sa isi ucida semenii. Iar in incheiere avem parte de un final ilogic si  de rahat, care intregeste peisajul rosiatic-maroniu al intregului film ("planeta rosie"... peisaj rosiatic-maroniu....cand sunt bun, sunt bun).

Distributia nu este nici ea cine stie ce. O mana de actori cat de cat cunoscuti, care au prestatii mediocre, dar care nu prea aveau ce sa scoata de la un astfel de scenariu. Protagonistul, Liev Schreiber, nu a reusit sa faca in acest film nici macar singurul lucru pe care stie sa il faca bine: sa fie dur. Asta se intampla tot din cauza scenariului care ii atribuie personajului sau o latura de lasitate absolut inutila in economia filmului.

Nta de trecere am acordat-o pentru doua-trei efecte reusite si cam tot atatea momente care m-au facut sa tresar cat de cat. Totusi, nu pot sa spun ca m-am plictisit urmarind acest film, pentru ca am fost prea ocupat sa sper ca din clipa in clipa va urma ceva care sa ma dea pe spate, dar am ramas asteptand parca un tren in gara gresita. Trailer:


Un comentariu:

NetFlash.ro la indemana ta!