duminică, 29 martie 2015

Clouds of Sils Maria (2014)

Gen: Drama

Distributie: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloe Grace Moretz, Lars Eidinger, Johnny Flynn

Regizor: Olivier Assayas [a mai regizat: Apres mai(2012), L'heure d'ete(2008), Eldorado(2008), Stockhausen/Preljocaj Dialogue(2007), Boarding Gate(2007)]

Premii:
- Best Supporting Actress (Kristen Stewart), Cesar Awards France, 2015
- Best Actress (Juliette Binoche), International Cinephile Society Awards, 2014
- Best Screenplay, International Cinephile Society Awards, 2014
- Best Film, Prix LouisDelluc, 2014

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 79/100

O actrita veterana trebuie sa isi confrunte reflexia inconfortabila cand accepta sa joace intr-un remake al piesei de teatru care i-a lansat acriera in urma cu 20 de ani.

Daca sunteti dependenti de adrenalina, atunci cele doua ore cat dureaza acest film vor fi un chin pentru voi. Acest film este structurat ca o piesa de teatru, are o intriga slaba si compenseaza printr-un scenariu care ofera dialoguri interesante. Spre sfarsit chiar si actiunea devine cat de cat interesanta, dar chiar in acel moment totul se temrina brusc. Probabil ar mai fi fost nevoie de inca o ora ca si sfarsitul sa aiba vreun sens.

Distributia este arma principala a filmului. Cu un scenariu fertant din punct de vedere al dialogurilor, era nevoie de actori cu profunzime, caabili sa ofere interpretari foarte bune. Desi nu putem spune ca vreunul din roluri este memorabil, totusi cele doua protagoniste ofera interpretari solide. Daca poate la Juliette Binoche ne asteptam sa faca fata unui asemenea rol, surpriza a venit de la Kristen Stewart, care dovedeste aici ca se descurca si in roluri cu multe cuvinte si demonstreaza ca are calitati actoricesti.

Practic, tot filmul este despre cat de greu accepta o femeie faptul ca imbatraneste, deci nu stiu cati oameni ar putea fi interesati de un asemenea subiect. Eu, ca barbat, nu am reusit sa ma conectez deloc cu acest film. Ma gandesc ca intr-o dupa amiaza ploiaioasa merge si acest "old chick flick". 

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!