marți, 17 martie 2015

'71 (2014)

Gen: Drama

Distributie: Jack O'Connell, Sam Reid, Sean Harris, Richard Dormer, Paul Anderson

Regizor: Yann Demange [aflat la primul lungmetraj]

Incasari: 1.000.000 $

Premii: 
- Best Picture, Athens International Film Festival, 2014
- Prize of the Ecumenical Jury - Special Mention, Berlin International Film Festival, 2014
- Best Director (Yann Demange), British Independent FIlm Awards, 2014
- Breakthrough British Filmmaker (Yann Demange), London Critics Circle Film Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 83/100

Un tanar soldat britanic este abandonat din greseala de unitatea sa, dupa o revolta e strazile mortale ale Belfastului, in 1971.

Pe cat de simpla este povestea, pe atat este de puternica. Producatorii nu au apelat prea mult la tehnoligie si efecte speciale, nici nu aveau de ce, dar cele cateva care sunt prezente sunt foarte bune si te "lovesc" in cele mai neasteptate momente. imprevizibil pana la final, acest film este captivant pe intreaga durata si fara sa vrei te trezesti empatizand cu personajul principal.

Distributia este una buna pentru un film britanic. Exact asa cum trebuie sa fie, actorul care joaca rolul principal are cea mai buna prestatie si ii domina pe ceilalti din acest punct de vedere. Jack O'Connell ofera una din cele mai credibile interpretari pe care le-am vazut in ultima vreme.

Fara indoiala ca avem de a face cu un film bun. Toate elementele au fost alese si realizate foarte bine. Regia, cinematografia, editarea, locatiile toate sunt la inaltime. Pentru un regizor debutant, rezultatul este iesit din comun. Este si un film de razboi reusit dar si un thriller foarte bun. TRailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!