duminică, 1 martie 2015

The Gang of Oss (2011)

Titlu original: De bende van OSS

Gen: Crima

Distributie: Matthias Schoenaerts, Sylvia Hoeks, Frank Lammers, Benja Bruijning, Daan Schuurmans

Regizor: Andre van Duren [a mai regizat: Kees de jongen(2003), Mariken(2000), Richting Engeland(1993), Een dubbeltje te weinig(1991), Het verhaal van Kees(1989)]

Buget: 2.900.000 euro
Incasari: 1.000.000 euro

Premii:
- Golden Film, Golden and Platin Film Awards Netherlands, 2011
- Best Music, Golden Calf Nederlands Film Festival, 2012

Nota Gealapa: 6.50

Johanna vrea sa isi schimbe viata si sa lase in urma bandele criminale din orasul Oss al anilor '30. Cu cat incearca mai tare, cu atat este mai implicata si ii este mai greu sa scape.

Iata ca nu numai peste ocean exista mafie in perioada interbelica si in sfarsit apar filme care mai ovestesc ce se intampla in perioada respectiva si in Europa. Inceracarea aceasta a olandezilor este destul de reusita. Din pacate, si ei se confrunta cu aceeasi problema ca majoritatea filmelor europene: bugetul. Lipsa banilor este sesizabila insa doar in putinele scene care au necesitat efecte vizuale. In rest, povestea s-a vandut singura si nici nu simti cum trec cele aproape doua ore.

Nu pot sa imi dau cu parerea despre calitatea distributiei pentru ca nu stiu nimic despre cinematografia olandeza. Pot doar sa observ ca majoritatea actorilor au fost credibili in rolurile lor iar protagonista, Sylvia Hoeks a reusit sa straluceasca si a oferit o interpretare foarte buna.

Este un film onest, care incearca sa urmareasca intr-o oarecare masura adevarul istoric si care face povestea personala, plasand o femeie in centrul actiunii. Imi place ca nu este usor sa distingi binele de rau pentru ca acestea nu sunt prezentate doar in nuante simple de alb sau negru. Daca va doriti o experienta cinematografica mai exotica, vi-l recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!