luni, 9 martie 2015

Smiley (2012)

Gen: Horror

Distributie: Caitlin Gerard, Melanie Papalia, Shane Dawson, Andrew James Allen, Liza Weil

Regizor: Michael J. Gallagher [a mai regizat: Roadkill(2007), Confessions of a Teenage Filmmaker: The Dan Nastro Story(2006)]

Nota Gealapa: 5.05
Metascore: 25/100

Dupa ce descopera o legenda urbana despre un criminal in serie care are un "smiley face" in loc de fata, o tanara cu o sanatate mintala indoielnica trebuie sa isi dea seama daca innebuneste sau urmeaza sa fie urmatoarea victima.

Credeti-ma, desi suna rost, in realitate filmul este chiar mai prost decat pare. A fost un adevarat supliciu sa rezist pana la final. Senzatia de proiect scolar mediocru este omniprezenta. Referintele la varile de pe youtube sunt dragute si dau o nota de actualitate  dar in rest nimic notabil. Practic, filmul este intersant doar in penultimele cinci minute, cand lucrurile iau o intorsatura interesanta si spuna asta pentru ca in ultimul minut regizorul a cedat unui final previzibil, chiar daca in acest final plat avem parte de singurul efect vizual cat de cat reusit.

In distributie nu se intampla nimic deosebit. Avem cateva fete cunoscute, dar distribuite in roluri minuscule. In rolurile care conteaza avem parte de niste copii dornici de afirmare dar care sunt mai putini credibili decat Lassie, cainele nu filmul. Testoasele ninja mi-au produs mai multa emotie decat acesti actorasi. Singurul lucru notabil la acest capitol este prezenta lui Shane Dawson, un cunoscut youtuber, administratorul canalului Shane Dawson TV, care ar trbui sa se limiteze la filmulete relativ amuzante postate pe net si sa lase in spate orice idee de a deveni actor.

Desi se declara o parodie a filmului Bloody Marry, in timpul filmului nu se transmite deloc intentia de parodie. O intriga mai slaba ca aceasta nu am mai vazut demult si este unul din putinele filme pe care regret ca le-am vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!