marți, 30 iunie 2020

The Bouncer (2018)

Titlu original: Lukas

Gen: Actiune, Drama, Thriller

Distributie: Jean-Claude Van Damme, Sami Bouajila, Sveva Alviti, Sam Louwyck, Kevin Janssens

Regizor: Julien Leclercq [a mai regizat: Earth and Blood(2020), The Crew(2015), Gibraltar(2013), The Assault(2010), Chrysalis(2007)]

Buget: 6.000.000 €
Incasari: 530.496 $

Nota Gealapa: 6.20

Un bodyguard al unui club de noapte, trecut de 50 de ani, care a incasat destul la viata lui si la propriu si la figurat, se straduieste sa isi creasca fiica de opt ani.

Acest film este putin surprinzator, doar pentru ca din start nu stii la ce sa te astepti si prin urmare, orie s-ar fi intamplat ar fi fost o surpriza. Ofera ceva mai multa actiune decat m-as fi asteptat, actiune care nu vine insa la pachet si cu aceeasi doza de suspans. Filmul nu este previzibil si asta se intapla datorita unei rasturnari de situatie care se intampla aproape de final, singura de altfel de pe intreaga durata a filmului. Ritmul este destuld e lent, nu pentru binele filmul, ci pentru ca doar asa se mai poate misca Van Damme. Vorbim de un film cu un buget destul de mic, deci nici vorba de efecte vizuale complicate si din pacate lipsa acestora nu este compensata de scenariu, care este destul de banal.

Ptotagonistul filmului este Jean-Claude Van Damme, singurul nume recognoscibil si care credu eu ca este dovada vie a ce se intampa cu un actor important care in anii de glorie sparge toti banii pe distractii superficiale: ajunge sa joace in filme mediocre la varsta la care trebuia sa se bucure de pensie. Spun asta pentru ca Van Damme nu a fost niciodata vreun Morgan Freeman, de exemplu, care sa produca lejer si roluri dramatice. El a avut doar artele martiale si spagatul intre camioane, atat. Nu are o interpretare chiar rea, datorita faptului ca are foarte putin de vorbit, dar fata lui trezeste empatie, nu pentru personajul sau, ci pentru el ca om.

Acest film este putin in contrast cu ce ne-am obisnuit de la Van Damme si asta nu este un lucru rau deloc. Mi-a placut atmosfera sumbra a filmului, dar mi-ar fi placut ceva mai ulta tensiune. Per total, pot sa spun ca The Bouncer  mi-a depasit asteptarile si nu a fost deloc plictisitor. Nu il recomand in mod special, dar daca va cade in maini, nu este cazul sa il ocoliti, pentru ca nu este o alegere rea pentru o seara lejera de film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!