miercuri, 17 iunie 2020

My Blind Date With Life (2017)

Titlu original: Mein Blind Date mit dem Leben

Gen: Biografic, Comedie, Drama

Distributie: Kostja Ullmann, Jacob Matschenz, Anna Maria Mühe, Johann von Bülow, Alexander Held

Regizor: Marc Rothemund [a mai regizat: The Crazy Heart(2017), Da muss Mann durch(2015), The Girl with Nine Wigs(2013), Mann tut was Mann kann(2012), Groupies bleiben nicht zum Frühstück(2010)]

Nota Gealapa: 7.40

Un tanar ambitios incearca sa isi indeplineasca visul de a lucra intr-un hotel de lux din Munchen, in ciuda problemelor sale de vedere.

Nu ma asteptam deloc la asa ceva din partea unei productii nemtesti. Acest film este si foarte ammuzant si foarte sensibil, comportamente de care nu ii suspectam deloc pe germani. Ma asteptam la un film rece, crud si care pare mai lung decat este. Din fericire, prejudecatile mele au fost combatute, si daca se vorbea in engleza as fi putut crede lejer ca este un film de la Hollywood. In plus, povestea este si una reala ceea ce face filmul sa fie si mai impresionant, pentru ca este greu sa faci un film care sa fie si bun si care sa respecte cat de cat un fir narativ preimpus.

Nu cunosc nici un actor din distributie, dar interpretarile pe care le-am vazut au fost foarte bune, aproape din partea tuturor actorilor, indiferent cat de important sau nu a fost personajul lor. Am remarcat un detaliu foarte important la partea feminina a distributiei si anume ca pentru cele mai importante doua roluri feminine sau folosit sosii aproape perfecte ale unor actrite de peste ocean. In anumite cadre am crezut ca Sarah Chalke si Mila Kunis au invatat limba germana si au trecut la cinematografia europeana.

Fiind un film bun bazat pe fapte reale, are deja binecunoscutul efect pe termen scurt de a face propriile probleme sa para neinsemnate si sa realizezi ca nu prea ai scuze pentru unele nereusite personale. Iata ca exista filme europene bune si de acest gen, nu doar drame teribile sau pelicule care aduc in prim-plan rmeiniscente ale unor epoci tulburi. Cred ca pentru cineva care intelege si vorbeste limba germana, acest film va fi chiar mai agreabil decat a fost pentru mine, deoarece sunt convins ca s-a mai pierdut cate ceva in subtitrare, dar chiar si daca nu intelegei o iota nemteste, tot va recomand sa il vedeti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!