miercuri, 17 iunie 2020

Gregoire (2017)

Gen: Drama

Distributie: Morgan Taylor Campbell, Jared Abrahamson, Jedidiah Goodacre, Emily Haine, Ben Cotton

Regizor: Cody Bown [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 30.000 $

Premii:
- Best Canadian Feature, Calgary International Film Festival, 2017
- One to Watch, Vancouver Film Critics Circle, 2017
- Best Supporting Actor in a Canadian Film (Bet Cotton), Vancouver Film Critics Circle, 2017
- Best Supporting Actress in a Canadian Film (MOrgan Taylor Campbell), Vancouver Film Critics Circle, 2017

Nota Gealapa: 3.95

Patru tineri din Fort McMurray incearca sa faca fata consecintelor pe care le au actiunile lor si modului in care acestea le afecteaza familia si prietenii.

Dupa acest film am verificats a vad daca nu cumva Canada este o fosta tara comunista de undeva din sud-estul Europei, care se confrunta cu saracia si unde tinerii nu prea au mari sanse de a reusi in viata, atat de ieftin si deprimant a fost. Drama este puternica, dar povestea este slaba, ritmul prea lent, iar scenariul prea simplist pentru a compensa lipsa de orice altceva. Este un film clasic de festival, fara sanse reale de a reusi in afara acestor mici bule de oameni care se cred superiori celor care se bucura de un film normal, de actiune sa zicem. 

Actorii din distributie au destula experienta, dar daca dupa atatea filme nici unul nu s-a facut cunoscut, inseamna ca s-ar putea sa aiba o problema. In apararea lor, cateva interpretari din acest film chiar au avut prestatii decente, lucru de apreciat avand in vedere materialul cu care au trebuit sa lucreze. Din pacate, nici dupa acest film publicul nu va recunoaste aceste nume, dar in nici un caz interpretarile nu sunt motivul pentru care acest film este atat de slab.

Mai trist este ca acest film indie filozofic chiar ar fi putut fi bun, chiar si cu acest buget demn de cinematografia albaneza. E un lucru pe care il spun despre multe filme, dar este adevarat. Dupa vreo 40 de minute , mi-am dat seama ca nu stiu numele nici unui personaj. Este un amalgam de povesti si scenarii serioase, dar care nu sunt tratate cum trebuie si sunt prezentate fara background si fara profunzime. Apoi se incearca sa se compenseze adaugand cateva fapte socante si de aceasta data fara rezultatul scontat. Se vede lipsa de experienta a regizorului, care nu a fost pregatit s scoata din acest film ce s-a dorit si a fost mai degraba ca o zebra care isi intinde gatul incercand sa sarute o girafa.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!