luni, 29 iunie 2020

A Simple Favor (2018)

Gen: Mister, Thriller, Crima

Distributie: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding, Ian Ho, Joshua Satine

Regizor: Paul Feig [a mai regizat: Last Christmas(2019), Ghostbusters(2016), Spy(2015), The Heat(2013), Bridesmaids(2011)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 97.644.617 $

Premii:
- Dorian Award - Campy Flick of the Year, GALECA: The Society of LGBTQ Entertainment Critics, 2019
- Best Overlooked Film, Hawaii Film Critics Society, 2019
- ReFrame Stamp - Feature, ReFrame, 2019

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 67/100

Stephanie este o mama singura care are un vlog despre parenting si se imprieteneste cu Emily, o femeie din inalta societate, care are un copil la aceeasi scoala. Cand Emily dispare fara urma, Stephanie isi ia singura responsabilitatea de a investiga disparitia.

La prima vedere, nu pare sa fie mai nimic de capul acestui film. Intriga este destul de banala, nu chiar originala si daca protagonista este o mama tanara, pare ca si publicul tinta face parte din aceeasi categorie. Dar, pentru ca scenariul este foarte bine scris si are dialoguri bune si amuzante si propune multe rasturnari de situatie interesante, cred ca poate fi indragit de un public mult mai larg. Este amuzant, palpitant, socant uneori si mi-a placut mult mai mult decat m-as fi asteptat. Astfel, un film de aproape doua ore mi-a parut mult mai scurt.

Distributia este destul de buna pentru un asemenea film. Protagonista este Anna Kendrick, care nu imi este deloc simpatica, dar s-a potrivit in acest rol si putin neasteptat pentru mine, pentru ca fac parte din tipologii diferite de actori, a colaborat foarte bine si a avut o chimie excelenta cu Blake Lively. Cele doua au avut cel mai mult timp de ecran, dar au fost sustinute foarte bine si de colegii lor din rolurile secundare. Per total, fara sa fie revelatoare, interpretarile din acest film sunt la un nivel foarte bun.

Aveam indoielile mele legate de acest film, pentru ca am mai fost dezamagit de filme cu o structura asemanatoare, dar daca din punct de vedere al umorului am primit exact ce am asteptat, filmul m-a surprins cu rasturnarile de situatie, tensiunea creata si cele cateva momente socante. Cred ca merita vazut, pentru ca nu se intampla foarte des ca doua genuri atat de diferite sa fie contopite intr-un singur film si sa functioneze impreuna. De asemenea, are si avantajul de a nu fi unul din rebuturile reciclate care sunt foarte la moda in perioada asta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!