duminică, 7 iunie 2020

Eat Pray Love (2010)

Gen: Drama

Distributie: Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins, Hadi Subiyanto, Billy Crudup

Regizor: Ryan Murphy [a mai regizat: The Normal Heart(2014), Pretty/Handsome(2008), Running with Scissors(2006)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 204.594.016 $

Premii:
- Worst Foreign Film, Yoga Awards, 2011

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 50/100

O femeie maritata isi da seama cat de nefericita este casnicia ei si ca viata ei trebuie sa o ia in alta directie. Dupa un divort dureros, aceasta pleaca intr-o calatorie in jurul lumii pentru a se regasi.

Bineinteles ca acest film este ecranizarea celebrei carticu acelasi nume, pe care nu am citit-o, dar care a fost foarte la moda intr-o vreme, mai ales printre fetele care voiau sa arate cat de intelectuale sunt, cum la fel a fost la moda si Paulo Coelho printre barbatii care voiau acelasi lucru. Sper pentru cei care au citit cartea ca a fost ceva mai buna decat filmul, pentru ca acesta nu este decat o productie de duzina. Astfel de comedii romantice sunt cu sutele si nu pot sa spun ca are ceva deosebit. Are o mana de scene amuzante si inca vreo doua trei aproape emotionante, in rest urmeaza aceeasi cale batatorita de toate poductiile de caest gen dinaintea sa.

Poate singurul lucru pe care acest film il are in plus fata de altele, este o distributie foarte buna. Julia Roberts, Javier Bardem sau Viola Davis sunt nume uriase in industrie, dar nici macar ei nu au putut face prea mare lucru pentru film. Scenariul pur si simplu nu a fost suficient de bun si regizorul este mai degraba obisnuit cu serialele tv, decat cu filmele pentru marele ecran si asta se simte. Cu toate astea, nu as putea sa spun ca prestatiile protagonistilor au fost rele, dar interpretarile lor au fost atat de bune cat le-au permis conditiile de care au beneficiat.

Poate nu sunt eu suficient de destept pentru acest film, ca un eschimos care incearca sa inteleaga rostul frigiderului. Sunt fan Julia Roberts, imi plac filmele cu si despre calatorii, dar nu prea inteleg ce s-a intamplat aici. Nu mi-e clar in ce perioada se desfasoara actiunea, dar mi se pare un film superficial, cu un personaj principal foarte egoist. Parca in universul filmului nu exista razboaie, nu exista crize economice si tot ce conteaza este linistea interioara a unei femei. Singura parte cu ceva credibilitate si radacini in realitate este partea finala, in care isi face aparitia Javier Bardem. In nici un caz nu recomand acest film si acum sunt zero sanse sa citsc cartea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!