marți, 9 iunie 2020

Criminal (2016)

Gen: Actiune

Distributie: Kevin Costner, Ryan Reynolds, Gal Gadot, Gary Oldman, Tommy Lee Jones

Regizor: Ariel Vromen [a mai regizat: The Angel(2018), The Iceman(2012), Skeptical(2011), Danika(2006), Rx(2005(]

Buget: 31.500.000 $
Incasari: 38.803.993 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 36/100

Intr-un efort disperat de a opri un complot diabolic, amintirile, secretele si abilitatile unui agent CIA mort, sunt implantate intr-un condamnat la moarte, in speranta ca acesta va finaliza misiunea agentului.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu chiar daca sunt dispus sa accept o intriga ciudata, demna de filme SF, chiar daca e prezentata intr-un film de actiune, imi place ca restul actiunilor, sau macar cele mai banale dintre ele sa aiba cat de cat sens. De exemplu, daca un detinut este atat de periculos incat il transporti sedat, cu elicopterul inconjurat de patru oameni inarmati, dupa ce ii implantezi skill etu unui agent CIA nu il tirmiti inapoi cu masina cu doi politisti comuni si atunci cand acesta il ataca pe unul dintre ei, celalalt opreste masina si isi ia arma, nu accelereaza fara motiv.Filmul e plin de astfel de detalii crae pentru mine unul nu functioneaza. Pe hartie filmul arata senzational si are intr-adevar acteva scene de actiune foarte bune, este dinamic si plin de suspans, numai ca greseli flagrante cum sunt cele de mai sus, apar la tot pasul si te scot din poveste.

Unul din motivele pentru care filmul arata excelent pe hartie, poate principalul, este distributia, dar si aceasta este cumva inselatoare. Oamenii care ar fi fost mai potriviti sa fie protagonisti si sa duca filmul in spate au roluri minore, iar protagonistii sunt cei care nu mai sunt chiar in anii de glorie, in ciuda numelor cu rezonanta. Astfel, Ryan Reynolds moare in primele minute si nu reapare nici macar sa ii sopteasca melisme in creier protagonistului Kevin Costner, Gal Gadot este superba ca intotdeauna, doar ca interpreteaza o femeie care in cateva zile uita de sotul ei tanar si in putere proaspat decdeat si dezvota o afectiune bizara pentru un condamnat la moarte mult mai in varsta decat ea si exemplele pot continua. Cu toate astea, interpretarea nu este una din problemele filmului. Actorii s-au descurcat aproape admirabil in conditiile date.

In ciuda celor enumerate mai sus, acesta nu este un film prost. Imbina un vibe old-school, cu mijloace moderne si este destul de cool. Da, pare sa fie varul primar al lui Face/Off, este plin de conveniente, este previzibil, dar are o distributie excelenta, este distractiv si daca reusim sa inchidem ochii la tot ce se intampla in universul Marvel, atunci greselile acestui film sunt si ele tolerabile. Nu este un film revolutionar, dar este perfect pentru o seara usoara de film cu un castron mare de popcorn in fata.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!