vineri, 5 iunie 2020

#Selfie (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Alex Calin, Florin Calinescu, Catalin Catoiu, Dan Chisu, Alina Chivulescu

Regizor: Cristina Jacob [a mai regizat: Oh Ramona!(2019), #Selfie69(2016), Love is a Story(2015)]

Premii:
- Public Prize - Most Successful Local Film at the Box-Office, Gopo Awards, Romania 2015
- Best Editing in a Feature - Best Editing in a Feature, Southampton Internationa Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 6.65

Yasmine, Roxi si Ana in los sa stea acasa si sa invete pentru bacalaureat, fug la mare cu doua zile inainte de examen, ca a se distreze.

Este un film destul de oscilant, cu destule parti bune, dar si cu multe momente cringe, dar per total pot sa zic ca este un film romanesc destul de bun. Nu mi-a placut lipsa de curaj. Pentru a-l mentine potrivit pentru toate varstele, s-a folosit un limbaj pe care tinerii din Romania nu l-ar folosi niciodata in anumite situatii si asta a facut ca povestea sa isi piarda din realism. Fiind vorba de un film romanesc, tot ce s-a putut conform bugetului a fost ditrugerea unei Alfa Romeo din anii '90. Celelalte masini din film, desi au fost implicate din plin in evenimente rutiere au ramas intacte. Povestea este interesanta, dar nu este la fel de epica precum omoloagele sale de peste ocean.

Distributia este excelenta la prima vedere, dar are o foarte mare problema: cei mai buni actori au cele mai mici roluri. Cu protagonisti destul de putin experimentati si cu un scenariu putin peste mediocru, filmul sufera la capitolul interpretare, iar unele prestatii au fost ca un aeroglisor care pierde aer, adica functioneaza cat de cat, dar se poticneste des. Nu pot sa remarc pe cineva in mod deosebit. Actori ca Razvan Vasilescu sau Florin Calinescu dau sarea si piperul atat cat apar, dar protagonistii sunt in mare parte mediocri, cu o mentiune speciala pentru Flavia Hojda ajunsa cumva actrita peste noapte si de ale carei abilitati actoricesti ma indoiesc serios.

Cred ca filmul are prea multe teme abordate pentru propriul bine. Nou contra vechi, adultul traditionalist versus cel modern, un profesor care face sex cu o eleva, el care vrea sa acunda povestea si ea care vrea sa faca totul public, dar si alte teme secundare. Sunt destule subiecte pentru vreo sase episoade de serial si incercand sa faca prea multe reuseste mai putin decat si-a propus. Nu e totul rau insa. Am si zambit pe ici pe colo, de emotie nu poate fi vorba, dar nici nu m-am plictisit in cele doua ore. Daca tineti neaparat sa vedeti un film romanesc si nu aveti la indemana seria B.D. atunci #Selfie poate fi o optiune.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!