duminică, 14 iunie 2020

Operation Finale (2018)

Gen: Istoric, Biografic, Drama

Distributie: Oscar Isaac, Ben Kingsley, Mélanie Laurent, Lior Raz, Nick Kroll

Regizor: Chris Weitz [a mai regizat: A Better Life(2011), The Twilight Saga: New Moon(2009), The Golden Compass(2007), About a Boy(2002), Down to Earth(2001)]

Buget: 24.000.000 $
Incasari: 17.612.099 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 58/100

O echipa de agenti secreti pleaca in cautarea unui ofiter nazist, care a pus bazele Holocaustului.

Poate sunt eu paranoic, dar este deja al treilea film Netflix pe care il vad in ultimele doua luni. in care Israelul este acest popor nepatat, aflat doar in cautarea adevarului si a dreptatii. Da, de aceasta data este vorba de Holocaust, deci nu prea ai cum sa nu intelegi dorinta de dreptate, dar totusi. Ce-i drept este un film destul de bun. Prefer rican filmele cu spioni inspirate din povesti reale, decat unele precum James Bond. Realitatea este uneori mult mai inventiva si palpitanta decat orice poate produce mintea unui scenarist. Filmul arata foarte bine. Costumele si cinematografia impamantenesc actiunea in epoca corespunzatoare si dau credibilitate filmului.

Distirbutia este una serioasa. nu sunt cele mai ravnite nume ale industriei, dar avem de a face cu actori experimentati care au demonstrat de-a lungul timpului de ce sunt in stare. Cred insa ca acest film nu a fost o provocare suficienta pentru ei. Prestatiile au fost bunicele, dar nu ma declar dat pe spate. Nici unul dintre ei nu pare ca s-a ales cu o hemoree chinuindu-se sa produca o interpretare remarcabila. De la acest capitol am ramas cu interpretarea bunicica a lui NIck Kroll, pe care ma bucur sa il vad in sfarsit jucand si inc eva serios.

Cred ca filmul ar fi putut fi chiar mai bun, daca ar fi fost coordonat de un regizor mai priceput. mi se pare ca Chris Weitz a cam omorat intriga si nu a reusit sa creeze suficienta teniune, fie ea si falsa. Acest lucru se poate face chiar si cand se stie dinainte deznodamantul. Altii au reusit, aici nu e cazul. Este totusi un film decent, pe care nu il consider o pierdere de vreme si care m-a tinut destul de implicat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!