marți, 23 iunie 2020

Life Itself (2018)

Gen: Drama, Romantic

Distributie: Oscar Isaac, Olivia Wilde, Annette Bening, Mandy Patinkin, Jean Smart

Regizor: Dan Fogelman [a mai regizat: Danny Collins(2015)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 7.997.774 $

Premii:
- Best Romance TV Spot, Golden Trailer Awards, 2019
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2018

Nota Gealapa: 7
Metascore: 21/100

Un cuplu face tranzitia de la o idila de facultate la casatorie si la primul lor copil, dar calatoria lor are cateva rasturnari de situatie cu ecou pe alte continente si afectand alte vieti.

Nu sunt mare fan al filmelor de dragoste si un film de acest gen trebuie sa aiba ceva special ca sa imi placa, iar Life Itself este unul din acele afilme. Dupa un inceput greoi, cu mutari neinspirate intre planuri temporale, brusc devine foarte brutal, palpitant si ajunge sa fie cea mai trista poveste optimista pe care am vazut-o in ultima vreme. Este surprinzator, sensibil si socant. Scenriul este foarte bine scris si este bine pus in valoare in cea mai mare parte, chiar daca regizorul nu este deloc experimentat.

Distributia este poate cel mai impresionant lucru si principalul avantaj al filmului. Este plina de actori uriasi, relevanti, capabili sa faca sa straluceasca o astfel de poveste. De la Samuel. L. Jackson si pana la Antonio Banderas, cu totii si-au luat foarte in serios personajele, oricat de importante sau neinsemnate au fost si au oferit interpretari puternice si credbile, astfel ca am reusit sa empatizez cu majoritatea personajelor. Nu pot sa remarc neaparat pe cineva, pentru ca timpul de ecran a fost limitat pentru fiecare si impartit cumva in mod egal, dar pot sa remarc calitatea artistica constanta de la inceput pana la final.

Pentru ca o poveste de dragoste sa ma cucereasca, exact asa trebuie sa fie: imprevizibila, emotionanta, cu dialoguri bune si prestatii artistice induiosatoare. Este un film care abordeaza esenta relatiilor, de la momentele fericite pana la cele tragice. Nu inteleg de unde atata hate in numeroasele reviewuri negative pe care le-am citit despre acest film. Va sfatuiesc sa le ignorati si sa dati o sanssa acestui film, pentru ca nu veti fi dezamagiti. Personal, il trec pe lista filmelor mele preferate din acest gen.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!