duminică, 21 iunie 2020

Montparnasse Bienvenüe (2017)

Titul original: Jeune femme

Gen: Drama

Distributie: Laetitia Dosch, Souleymane Seye Ndiaye, Grégoire Monsaingeon, Jean-Christophe Folly, Nathalie Richard

Regizor: Léonor Serraille [aflata la primul lungmetraj]

Buget: 1.000.000 €
Incasari: 423.747 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Best Actress (Laetitia Dosch), Bratislava International Film Festival, 2017
- Student Jury Award, Bratislava International Film Festival, 2017
- Golden Camera, Cannes Film Festival, 2017
- Prix du jury - French Film Competition, Champs-Élysées Film Festival, 2017
- Breakthrough Actress (Prix Révélation Féminine) (Laetitia Dosch), Club Média Ciné, 2018

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 76/100

Trecuta de 30 de ani, falita si dupa o despartire umilitoare, o tanara plina de spirit, dar nemiloasa se straduieste sa supravietuiasca in metropola pariziana plina de viata, dar daca reuseste acolo, inseamna ca poate reusi oriunde.

Palpitant, plin de suspans si tensiune si emotionant. Acestea sunt toate trasaturile pe care acest film nu le are. Are in schimb putin umor, o poveste simpla dra cu detaliicat de cat interesante si o doza de ralism are il face cat de cat interesant. Din pacate, are si multe momente moarte, care fac timpul sa se dilate si astfel filmul pare mai lung decat este de fapt. Are un aer de film romanesc de festival, de prin anii 2000. Multe tristete si personaje neintelese. Mi se pare putin invechita aceasta abordare, dar nici nu vad cum ar fi putut fi mai bun acest film, avand in vedere povestea banala si bugetul infim.

Acest a mai avut si interpretari foarte bune din partea protagonistilor. Nu sunt nume mari, care sa umple salile, dar am vazut prestatii foarte bune, naturale si reliste. Nu am identificat nici un moment in care vreo interpretare sa scartaie, fie ca vorbim de rolurile mici sau cele importante. Dintre toti, asa cum si trebuie, s-a detasat Laetitia Dosch, protagonista filmului, care a fost foarte credibila si a reusit sa creeze empatie pentru personajul ei si m-a facut curios sa o mai vad si in alte filme. Cred ca ea a salvat acest film de la o impasibilitate absoluta.

Ce face acest film, este practic sa urmareasca o tanara indeaproape in viata de zi cu zi. Este o tehnica pe care am mai vazut-o, chiar daca sacrifica lucruri precum personaje interesante. Un astfel de film poate f o lectie pentru publicul feminin tanar, care cauta putina ghidare, dar pentru publicul adult poate parea foarte plictisitor. Si mie mi s-a parut pe alocuri plictisitor, motiv pentru care nici nu recomand acest film. Prefer mai degraba povestile cu mai multa substanta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!