luni, 22 iunie 2020

Unsane (2018)

Gen: Thriller, Horror

Distributie: Claire Foy, Joshua Leonard, Jay Pharoah, Sarah Stiles, Marc Kudisch

Regizor: Steven Soderbergh [a mai regizat: The Laundromat(2019), High Flying Bird(2019), Logan Lucky(2017), Behind the Candelabra(2013), Side Effects(2013)]

Buget: 1.500.000 $
Incasari: 14.293.601 $

Premii:
- Best Thriller, Golden Trailer Awards, 2018

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 63/100

O tanara este internata din greseala intr-un institut mintal, unde isi confrunta cea mai mare fric, dar oare aceasta este reala,s au doar rodul delirului ei?

Ca sa pastrez tematica filmului, as spune ca acesta este bipolar. Are o prima jumatate exagerat de linistita, cu lucruri care nu au sens si aproape plictisitoare pe alocuri si o a doua jumatate in care ritmul creste, tensiunea si sunspansul apar brusc, lucrurile o iau razna si reusesti in sfarsit sa empatizezi cu personajele.Este un film ieftin, asa ca toata puterea lui sta in poveste. Din fericire aceasta este suficient de interesanta si vine la pachet cu un scenariu scris decent, suficient cat sa salveze putin filmul de la mediocritate.

Distributia nu este stralucita, dar o are in rolul principal pe Claire Foy, o actrita destul de la moda in perioada asta, crae are destule calitati si care reseste sa produca si aici o interpretare buna si credibila care ajuta filmul. Nu a ajutat-o prea mult nimic din jurul ei; nici senariul, nici colegii si nici bugetul filmului, dar cu toate astea, cred ca a reusit o prestatie convingatoare, care te face de multe ori sa te pui in locul ei si fara de care am fi vorbit de un film prost. Mi-ar fi placut si un personaj negativ mai convingator, care sa o puna in valoare, dar n-a fost sa fie.

Imi place ca filmul incearca si reuseste pe alocuri, sa testeze si sanatatea mentala a spectatorilor, nu doar a personajelor, pentru ca exista cateva momente in care nu stii ce sa mai crezi. Este o experienta claustrofoba si frustranta, dar din pacate inconstanta. Dupa un inceput greoi, in ultima parte chiar pot spune ca am urmarit cu sufletul la gura sa vad ce se intampla si din acest motiv pot sa spun ca acest film merita o vizionare, doar sa nu va asteptatis a fiti dati pe spate cu totul sau sa vedeti vreun clasic.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!