vineri, 26 iunie 2020

Eastern Promises (2007)

Gen: Crima, Thriller

Distributie: Naomi Watts, Viggo Mortensen, Armin Mueller-Stahl, Josef Altin, Mina E. Mina

Regizor: David Cronenberg [a mai regizat: Maps to the Stars(2014), Cosmopolis(2012), A Dangerous Method(2011), To Each His Own Cinema(2007), A History of Violence(2005)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 56.107.312 $

Filmul a obtinut 28 de premii, printre care:
- Saturn Award - Best International Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2008
- EDA Special Mention Award - Unforgettable Moment, Alliance of Women Film Journalists, 2007
- EDA Special Mention Award - Best Depiction of Nudity or Sexuality, Alliance of Women Film Journalists, 2007
- Best Actor - International (Armin Mueller-Stahl), Bambi Awards, 2007
- Best Actor (Viggo Mortensen), British Independent Film Awards, 2007

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 82/100

O adolescenta din Rusia, care traieste in Londra si moare in timp ce da nastere, lasa in jurnalul sau indicii care ar putea lega copilul de un viol care implica o puternica si violenta familie din mafia ruseasca.

Acest film este dovada ca un film clasic nu este neaparat demodat. Fara efecte vizuale revolutionare, fara salturi temporale, fara false ifose de profunzime, dar iata ca o poveste buna, cu un scenariu corect nu are nevoie de foarte multe briz-brizuri, pentru a se transforma intr-un film foarte bun. Ritmul este unul lent, dar asta e un lucru pozitiv de aceasta data, pentru ca tensiunea si suspansul cresc in permanenta si acest ritm ajuta la crearea tensiunii. Filmul este mai putin previzibil decat am anticipat, chiar daca are un deznodamant anticipabil si mai slab decta restul filmului.

Distributia a fost aleasa foarte inspirat, chiar daca nu vorbim de cele ami la moda nume, dar avem de a face cu actori experimentati care si-au dovedit de-a lungul timpului aptitudinile. Ati putea crede ca protagonista este Naomi Watts, iar aceasta are intr-adevar un rol important si produce o interpretare bunicica, dar cred ca adevaratul protagonist al filmului este Viggo Mortensen, un actor subestimat dupa parerea mea, care ar fi trbuit sa primeasca mai multe sanse si care si in acest film are o prestatie foarte buna si a fost extrem de credibil. Din rolurile secundare as vea doi remarcati. Primul este Vincent Cassel, iar al doilea si Armin Mueller-Stahl, a carui clasa iese la suprafata si daca are de spus o singura replica sau o suta.

Trailerul poate nu apre asa apetisant si ofertant, dar va indemn sa treceti peste el si sa vedeti acest film. Nu are o intriga complicata, dar este un thriller bazat mai mult pe dialog si acesta nu dezamageste. Dialogul reuseste sa compenseze chiar si in scenele in care nu se intampla mare lucru. Actiunea nu este prezenta non-tops, dar atunci cand se intampla, este foarte brutala si grafica. Cinematografia ar putea sa treaca neobservata in acest film, dar cred ca detaliile acesteia au fost alese foarte inspirat si au contribuit din plin la crearea atmosferei. Nu este un film perfect, dar este un thriller foarte bun, care emrita vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!