luni, 8 iunie 2020

Lizzie (2018)

Gen: Biografic, Crima, Drama

Distributie: Chloë Sevigny, Kristen Stewart, Jeff Perry, Fiona Shaw, Jamey Sheridan

Regizor: Craig William Macneill [a mai regizat: The Boy(2015), The Afterlight(2009)]

Incasari: 844.786 $

Nota Gealapa: 6
Metascore: 59/100

Un thriller psihologic, bazat pe infamele crime din 1892, ale familiei lui Lizzie Andrew Borden.

Acest film este definitia mediocritatii. Are o intriga buna de care insa nu profita deloc. Ritmul este mult prea lent, dar esti rabdator pentru ca banuiesti ca urmeaza sa demareze la un moment dat si o tentativa in acest sens exista, dar este pusa in scena total gresit. Firul temporal se intrerupe inutil. Actiunea putea fi pastrata cursiva si filmul putea fi cu cel putin 20 de minute mai scurt. Despre acest gen de filme este cel mai greu sa povestesti, pentru ca nu este absolut nimic iesit din comun la ele.

Distributia este si ea mediocra. Avem parte de doua protagoniste, o surpriza placuta si o confirmare trista. Surpriza vine din partea lui Chloë Sevigny, o actrita despre care nu stiu mai nimic, dar care a avut o interpretare foarte buna intr-un rol destul de dificil. Confirmarea dezamagitoare vine din partea lui Kirsten Stewart, o regina cand vine vorba de facut un singur lucru in toata criera ei, dar se pare ca nici acesta nu ii mai iese. Este aceeasi Kirsten Stewart cu o singura expresie faciala,care nu zambeste niciodata, este vesnic neinteleasa sitot filmul am avut impresia ca e pe cale sa vomite. De altfel si in rolurile secundare pot spune ca interpretarile sunt bune si singura care o da in bara este supraevaluata Kirsten Stewart.

Aceasta intriga a mai fost ecranizata, eu cunoscand doua dintre filme, ambele mai bune decat acesta, unul cu Elizabeth Montgomery, iar celalalt Christina Ricci. Daca ati vazut si v-a placut unul din cele doua filme, atunci este indicat sa sariti peste Lizzie. Ideea de a lua aceste crime oribile si de a adauga o poveste de dragoste lesbiana poate parea interesanta in prima faza, dar acest film reuseste sa o faca cumva neconvingatoare si plictisitoare. Povestea originala era suficient de interesanta, dar scenaristii si regizorul s-au decis sa faca acest film despre o poveste de dragoste inaintea vremurilor neglijand subiectul principal. Absolut nimic nu iesie in evidenta in acest film; cinematografia, regia, dialogul, toate sunt fara pic de savoare. Acest film este pur si simplu fara viata si va sfatuiesc sa il ocoliti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!