vineri, 19 iunie 2020

Where Is Kyra? (2017)

Gen: Drama

Distributie: Michelle Pfeiffer, Kiefer Sutherland, Suzanne Shepherd, Anthony Okungbowa, Babs Olusanmokun

Regizor: Andrew Dosunmu [a mai regizat: Mother of George(2013), Restless City(2011)]

Incasari: 74.821 $

Nota Gealapa: 5.90
Metascore: 72/100

In Brooklyn, New York, Kyra isi pierde locul de munca sise stradueste sa supravietuiasca din venitul mai ei bolnave. Pe masura ce saptamanile si lunile trec, problemele ei se agraveaza si asta o impinge pe un drum riscant si enigmatic, care ii ameninta viata.

Cand pleci de la o intriga banala, sansele sunt sa obtii un film banal si intr-adevar, acest film este cam mediocru. Printre putinele reusite se numara atmosfera sumbra creata si emotiile transmise uneori cu foarte putine cuvinte. Parca totusi sunt prea putine, Inteleg mesajul de disperare al filmului, dar pana la urma mijloacele au fost prea putine si povestea prea putin puternica pentru ca filmul sa fie notabil. Povestea este atat de simpla, incat zevzeciile protagonistilor nu sunt deloc credibile in acest context, iar actiunile lor ilogice te fac adesea sa dai ochii peste cap.

Inteleg ca nici Michelle Pfeiffer si nici Kiefer Sutherland nu mai sunt chiar la apogeul carierelor lor, dar sunt totusi nume uriase in industrie, iar ca sa accepti sa apari in asemenea inseamna ca au ajuns la periferia Hollywoodului. Daca Michelle Pfeiffer a avut cateva momente bune in film, in care mi-a amintit de vremurile ei bune, partenerul ei a avut o interpretare aproape jenanta, care m-a facut sa oftez cu gandul la celebrul Jack Bauer. Rolurile secundare au avut atat de putin timp de ecran, ca nici nu conteaza in economia filmului. Intreaga responsabilitatea cazut pe umerii celor doi protagonisti si fara sa fie ajutati de scenariu, nu s-au descurcat prea bine.

In ciuda unei coloane sonore total neinspirate si unor ifose artistice inutile, filmul reuseste totusi sa transmita cumva mesajul ca societatea poate sa distruga oameni buni, ba chiar mentine un soi de suspans viu pana aproape de final, dar per total, este tot o experienta dezamagitoare. Nu gasesc un context care ar fi potrivit astfel incat alegerea cinematografica sa fie acest film, asa ca nu am cums a il recomand. Sunt alte filme cu mesaje asemanatoare mult mai bine structurate si mai agreabile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!