sâmbătă, 6 iunie 2020

The Most Unknown (2018)

Gen: Documentar

Distributie: Jennifer L. Macalady, Davide D'Angelo, Axel Cleeremans, Emilie Caspar, Luke McKay

Regizor: Ian Cheney [a mai regizat: Picture Character(2019), Bluespace(2015), The Search for General Tso(2014), Truck Farm(2011), The City Dark(2011)]

Incasari: 12.119 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 59/100

Noua oameni de stiinta cu istoric diferit pleaca colturi extraordinare de lume, pentru a afla raspunsuri neasteptate la unele dintre cele mai mari intrebari ale umanitatii. Cum a inceput viata? Ce este timpul? Ce este contiinta? Cat de mult sim de fapt?

In primul rand, vreau sa spun ca acest film are de departe una dintre cele mai originale intrigi pe care le-am vazut intr-un documentar. Este un fel e leapsa stiintifica, o idee cu foarte mult potential, care mi-a atras atentia insa. Din pacate, acest potential a fost irosit in mare masura. Sunt cateva pasaje foarte interesante, dar si unele de-a dreptul plictisitoare, dar aceasta este o parere absolut subiectiva. In functie de interesele fiecaruia, cineva poate gasi intereasnte fix lucrurile care pe mine nu m-au atras, dar atinge suficiente ramuri stiintifice, incat e aproape sigur ca macar una dintre esle sa fie de interes pentru orice spectator.

Distributia este formata exclusiv din oameni de stiinta, lucru care vine cu avantaje, dar si cu dezavantaje. Pe de-o parte, este greu de pus la indoiala credibilitatea informatiilor, dar pe de alta parte, nu toti oamenii de stiinta au charisma necesara pentru a se face placuti, sau pentru a face atragatoare ocupatia lor, sau chiar pentru a o face inteleasa si asa au devenit pentru mine plictisitoare anumite secvente. Enologia nu este una dintre stiintele prezentate aici, dar as fi avut nevoie de mult vin pentru a-mi da falsa impresie ca am inteles absolut tot ce mi-a fost prezentat.

Acest concept de "meet & greet" propus de film mi-a placut ca si idee si cred ca dorinta a fost sa se faca cunoscute aceste activitati si preocupari ale omenirii, fara a intra prea mult in detalii. La fel de bine insa, poate parea si o abordare superficiala pentru cei mai pretentiosi si avizi dupa cat mai multe fapte. Cred ca merita vazut fie si numai pentru acest concept nou, cu riscul de a nu-l intelege pe deplin, chiar daca este putin probabil sa vi-l amintiti dupa ce trec cateva zile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!