miercuri, 1 iulie 2020

Under the Silver Lake (2018)

Gen: Mister, Crima, Thriller

Distributie: Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace, Wendy Vanden Heuvel, Deborah Geffner

Regizor: David Robert Mitchell [a mai regizat: It Follows(2014), The Myth of the American Sleepover(2010)]

Incasari: 2.053.469 $

Premii:
- Denis-de-Rougemont Youth Award, Neuchȃtel International Fantastic Film Festival, 2018
- José Luis Guarner Critic's Award - Special Mention, Sitges-Catalonian International Film Festival, 2018

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 60/100

Sam, un tanar deprimat, descopera o fata misterioasa care inoata in piscina complexului rezidential unde locuieste. A doua zi aceasta dispare si el strabate intreg orasul pentru ca sa o gaseasca, dar pe drum descopera o conspiratie mult mai bizara.

As spune ca frumusetea acestui film sta in ambiguitate, dar doar pana la un punct. Personal, sunt fan al filmelor ciudate asa ca si acesta s-a bucurat de interes crescut din partea mea pana la final, dar cred ca mesajele pe care a incercat sa le transmita au ajuns la mine doar partial. Bizar, usor amuzant, suspans pe ici pe colo, filmul are cateva parti bune, dar per total este confuz si mai superficial decat vrea sa para. Partea buna este ca fiind atat de ciudat, nu prea are cum sa fie plictisitor, dar dupa ce se termina realizezi ca ai vazut un film despre nimic, pe care il vei uita destul de repede.

Cel mai important nume din distributie este si protagonistul si anume Andrew Garfield, un actor bunicel, dar pe care nu il vad capabil sa duca filme in spate si asta se intampla dupa atatia ani de roluri secundare, in filme mai mult sau mai putin de mana a doua, in pielea unor personaje de o anumita factura, cu acre acum este asociat chiar daca nu isi doreste asta. Nu interpretarile insa au fost problema acestui film. Acestea au fost destul de bune in conditiile date.

Daca acest film nu este un omagiu pentru film-noirul din anii '50, atunci nu ii gasesc nici o explicatie. Altfel, pare doar un trip ciudat al unui scenarist fumator. Daca aveti totusi imboldul de al vedea, cred ca il veti gasi distractiv pe moment, dar nu este cazul sa aveti asteptari prea mari. Eu unul am o lista intreaga de filme de asemenea ciudate, dar mult mai coerente decat acesta. Under the Silver Lake este doar un film pentru festivaluri de nisa si nimic mai mult.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!