marți, 28 iulie 2020

Legend of the Demon Cat (2017)

Titlu original: Kȗkai

Gen: Aventura, Drama, Familie

Distributie: Xuan Huang, Shôta Sometani, Yuqi Zhang, Hao Qin, Hiroshi Abe

Regizor: Kaige Chen [a mai regizat: My People, My Country(2019), China's Megatomb Revealed(2016), Monk Comes Down the Mountain(2015), Caught in the Web(2012), Sacrifice(2010)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 97.051.623 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Best Supporting Actress (Yuqi Zhang), Asian Film Awards, 2018
- Best Costume Designer, Asian Film Awards, 2018
- Best Production Designer, Asian Film Awards, 2018
- Best Visual Effects, Asian Film Awards, 2018
- Best Art Direction, Asian Film Critics Association Awards, 2018

Nota Gealapa: 6.45

In timpul dinastiei Tang, o pisica demon apare si strica pacea orasului Chang'an, provocand o serie de evenimente ciudate. Poetul Bai Letian si calugarul Kukai, isi unesc fortele pentru a investiga moartea concubinei imparatului, Lady Yang, incercand sa descopere urmele lasate de pisica.

M-am obisnuit ca multe filme din partea asta de lume sa fie mai ciudate, dar acesta este dubios nu atat in imagini, cat in alegerea intrigii. Vorbim de o fictiune, deci se putea alege orice alt animal, dar scenaristii au ales o biata pisica neagra, are sa fie reincarnarea cuiva din trecut, venit sa isi razbune o dragoste naimplinita. Odata ce te obisnuiesti cu acest aspect filmul este chiar bunicel. Majoritatea efectelor vizuale sunt foarte reusite, desi sunt si cateva ratate, iar umorul este in cea mai mare parte ratat. Din fericire, aceasta ciudatenie a povestii o face si captivanta, iar suspansul exista din plin.

Ma arunc sa zic ca distirbutia este aleasa corect. Nu imi sunt familiare numele, dar figurile s-au potrivit cu personajele si din ce mi-am putut da seama, interpretarile au fost destul de bune, bineinteles intr-un stil clasic chinezesc. Partea feminina a distributiei a fost o idee mai convingatoare, dar per total, am primit exact genul de interpretari la care m-am asteptat. Nu am fost surprins in mod placut de vreo prestatie, dar important este ca nici una dintre interpretari nu a fost sub media filmului si nu m-a scos din poveste.

Este pana la urma o poveste clasica cu fantome chinezesti. Asa le fac ei acolo. In ciuda unui ritm lent si foarte conversational, filmul are destule scene foarte reusite. Este o poveste care are surprinzator de mult sens pentru un film cu fantome si ofera emotii din plin. Bunele sunt la fel de numoeroase ca relele insa, ceea ce face ca incele din urma filmul sa fie prea putin memorabil si sa devina unul practic de duzina, dar daca intamplator va cade in maini, nu este cazul sa il ocoliti, pentru ca este o experienta cel putin inedita.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!