marți, 14 iulie 2020

Breathe (2017)

Gen: Biografic, Drama, Romantic

Distributie: Andrew Garfield, Claire Foy, Hugh Bonneville, Ed Speleers, Tom Hollander

Regizor: Andy Serkis [a mai regizat: Mowgli: Legend of the Jungle(2018), The Ruins of Empires(2018)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 5.026.154 $

Premii:
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2017

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 51/100

Povestea de dragoste cu adevarat inspirationala dintre Robin si Diana Cavendish, un cuplu aventuros, care refuza sa se dea batuti in fata unei boli devastatoare. Andy Serkis isi face debutul regizoral cu aceasta poveste adevarata, o celebrare induiosatoare a posibilitatilor umane.

Cred ca acest film este putin subestimat si prea putin popularizat. Este o poveste de dragoste interesanta, care se intampla sa fie si reala, dar este mult mai mult de atat. Este o poveste despre lupta impotriva celor mai nefericite aspecte ale vietii. Daca va e rusine sa recunoasteti in public ca va plac filmele romantice, puteti spune tuturor ca acesta este de fapt un documentar despre inventarea unui aparat medical foarte important. minciuna nu ar fi un atat de mare, pentru ca povestea este una adevarata, contine si acest aspect tehnic si de la un moment dat povestea de dragoste cade cumva in plan secundar. scenariul este foarte bun si reuseste sa puna in valoare mai multe aspecte ale povestii, de la ragoste, pana la rezistenta oamenilor la schimbare.

Distributia are parti bune dar si alegeri neinspirate. Andrew Garfield nu este dintre actorii mei preferati si cred ca acest gen de roluri serioase nu i se mai potrivesc, dar treuie sa recunosc ca pentru un om iesit din zona lui de confort s-a descurcat decent. Cred insa, ca adevarata stea a filmului a fost Claire Foy, cu o interpretare foarte naturala si sensibila. Putin mai multa chimie intre cei doi protagonisti ar fi ajutat, dar per total calitatea prestatiilor artistice este una chiar buna, mai ales ca si in rolurile secundare avem parte de actori experimentati, care contribuie si ei din plin la reusita filmului.

Chiar daca nu sunt mare fan al filmelor de dragoste, cred ca aceasta parte a povestii a fost cam grabita si ar fi ajutat sa vedem mai mult din iubirea celor doi cand lucrurile erau lapte si miere si sa se mai amane putin turnura tragica pe care au luat-o evenimentele. poate astfel as fi empatizat chiar mai mult cu perosnajele si as fi fost mai impresionat. De asemenea, o coloana sonora ceva mai inspirata ar fi facut filmul si mai dramatic. Personal, nu pot sa spun ca am fost sensibilizat pana la capat de poveste, dar este un film reusit pe care il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!