luni, 20 iulie 2020

Rambo (2008)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden, Graham McTavish, Reynaldo Gallego

Regizor: Sylvester Stallone [a mai regizat: The Expendables(2010), Rocky Balboa(2006), Rocky IV(1985), Staying Alive(1983), Rocky III(1982)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 113.244.290 $

Premii:
- Most Original Poster, Golden Trailer Awards, 2008

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 46/100

In Thailanda, John Rambo se alatura unui grup de mercenari pentru a se aventura in Burma (Birmania), sfasiata de razboi, si pentru a salva un grup de misionari crestini rapiti de o unitate de infanterie locala.

Am evitat acest film o vreme, pentru ca nu sunt fan al ciorbelor reincalzite. De obicei, remakeurile nu reusesc sa se ridice la nivelul filmelor originale. De aceasta data insa, am fost pacalit de titlul sumar. Acest Rambo nu este un remake, ci doar o continuare a seriei. Este prectiv un "Rambo IV" si nu este rau deloc. M-a dus pe un drum al nostalgiei foarte placut si este unul din cele mai bune filme ale francizei. Pastreaza principiile estentiale cu care ne-a obisnuit, cum ar fi numarul record de gloante imprastiate, un erou deloc vorbaret, sau bandana pe care nu am mai vazut-o in filme din anii '90 si ni le prezinta intr-o forma modernizata si foarte agreabila. Da, scenariul este superficial si putinele dialoguri nu ne spun prea multe, dar nimeni nu se uita la Rambo pentru profunzime. Va avertizez insa, ca nu este chiar usor de privit. Eu unul am fost surprins de cat de grafic si sangeros este.

Sylvester Stallone este cel mai important nume din distributie si in mod normal asta ar fi putut fi o problema. Nu cred ca e cazul de aceasta data, pentru ca sa fim seriosi, alegem sa vedem acest film pentru Stallone si atat. Nu e foarte mult de jucat, nu sunt povesti de dragoste, nu sunt rostite multe cuvinte, astfel ca prezenta lui infioratoare este suficienta, mai ales ca in 2008 cand a aparut filmul, acesta inca arata impresionant si varsta ii permitea inca sa fie credibil in astfel de roluri si chiar sa alerge destul de mult dupa cum o sa vedeti, daca alegeti acest film. A mai aparut un sequel in 2019 si tare curios sunt sa vad daca o sa mai am aceeasi parere si despre acesta.

Ca sa revin la ideea de mai devreme, acest film m-a socat din punct de vedere vizual. Nu imi aduc aminte cand am vazuta ultima data atatea capete detasate, membre spulberate, gauri in piept si stomac si sange tasnind. Ati putea crede ca este doar violenta fara sens si chiar daca o mica parte este cam exagerata, filmul chiar are cat de cat o poveste si un mesaj decent despre a face viata ta sa conteze. Totusi, daca aveti probleme cand vedeti sange, e clar ca mai bine ignorati acest film. Trebuie apreciata si cinematografia filmului, dar si modul in care acesta a fost regizat de Stallone insusui, care dovedeste inca odata ca stapaneste si acest mestesug. Cred ca in UltraHD filmul poate fi cu adevarat impreisonant, asa ca il recomand cu incredere.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!