vineri, 24 iulie 2020

Manuale d'amore (2005)

Gen: Romantic, Comedie, Drama

Distributie: Carlo Verdone, Luciana Littizzetto, Silvio Muccino, Sergio Rubini, Margherita Buy

Regizor: Giovanni Veronesi [a mai regizat: The King's Musketeers(2018), No Country for Young Men(2017), A Woman as a Friend(2014), The Fifth Wheel(2013), Manuale d'am3re(2011)]

Incasari: 22.281.609 $

Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Grand Prix, Alpe d'Huez International Comedy Film Festival, 2006
- Best Supporting Actress (Migliore Attrice non Protagonista) (Margherita Buy), David di Donatello Awards, 2005
- Best Supporting Actor (Migliore Attore non Protagonista) (Carlo Verdone), David di Donatello Awards, 2005
- Best Actor (Migliore Attore Protagonista) (Carlo Verdone), Golden Ciak Awards, 2005
- Best Producer (Migliore Produttore), Golden Ciak Awards, 2005

Nota Gealapa: 6.80

Patru episoade conectate intre ele despre bucuriile si neplacerile iubirii.

Nu e nici pe departe primul film care are aceasta abordare si ne prezinta povesti separate, pe care apoi le conecteaza in moduri care se vor surprinzatoare. Unele filme au fost mai inspirate decat altele, iar aceasta tentativa italianaas plasa-o undeva la mijloc. Nu toate povestioarele preentate au fost reusite. E drept ca unele au fost foarte amuzante si sensibile, dar celelalte au fost destul de banale si nici modul in care acestea au fost legate nu a fost chiar original pana la capat. Per total, filmul a fost suficent de bun incat sa ma faca curios sa vad si cele doua squeluri. Ma intreb daca vor fi continuate aceleasi povesti, daca vor fi altele cu totul noi sau daca se renunta cu totul la acest stil.

Distributia este in cea mai mare parte inspirata, cu intrepretari bune, dar care sunt intr-un puternic stil italian, care are nevoie de putin timp pana te obisnuiesti cu el. Acest aspect nu are legatura neaparat cu modul de a vorbi si obiceiurile peninsulare, dar pentru ca marea majoritate a filmelor pe care le vedem provin de peste ocean, orice alte film care provine dintr-un alt colt de lume necesita o mica perioada de acomodare. Prestatiile mi s-au parut destul de credibile, dar au livrat mult mai des umorul decat emotia si cred ca momentele in care aparea un narator nu cred ca au lucrat in favorea actorilor, sau a filmelor in general.

Daca va doriti sa vedeti o comedie europeana, nu va feriti sa alegeti acest film. Practic, acesta ne trece prin mai multe etape ale unei relatii. Indragostirea, criza, infidelitatea si despartirea, toate ne sunt prezentate prin ochii cate unui cuplu. Filmul este structurat aproape ca un miniserial cu patru episoade separate si fiecare spectator va avea preferatele sale. Cele care mie mi-au placut, pentru altii pot fi cele mai nereusite. In concluzie, nu este un film revolutionar, dar este o comedie reusita, cu unele referinte pe care doar italienii le pot intelege probabil, care incearca si reuseste partial sa evite cliseele filmelor intalienesti, dar care este o comedie destul de reusita.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!