duminică, 12 iulie 2020

The Outer Limits (1995-2002)

Gen: SF

Numar sezoane: 7 (152 episoade)

Distributie: Kevin Conway, Alex Diakun, Eric Schneider, Garvin Cross, Larry Musser

Filmul a obtinut 18 premii, printre care:
- Outstanding Guest Actress in a Drama Series (Amanda Plummer), Primetime Emmy Awards, 1996
- Saturn Award - Best Genre Cable/Syndicated Series, Academy os Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 1998
- Saturn Award - Best Genre Syndicated TV Series, Academy os Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 1997
- Saturn Award - Best Genre Television Series, Academy os Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 1996
- Guest Actor in a Dramatic Special or Series (David Hyde Pierce), CableAce Awards, 1997

Nota Gealapa: 8

O renastere mai moderna a antologiei SF clasice cu acelasi nume, din 1963. Episoadele au adesea finaluri total neasteptate care implica extraterestri si rareori e nevoie de mai mult de un episod pentru a spune o poveste.

The Outer Limits este unul din serialele copilariei mele. Acesta, impreuna cu The Twilight Zone, erau cele doua fillme pe acre abia asteptam sa le vad dupa miezul noptii. Bine, mai era si Emanuelle, dar acela face parte din alta categorie. Este un serial din anii '90, deci nu este in hd, ca serialele moderne si efectele vizuale pot parea ridicole uneori, dar odata ce te obisnuiesti cu el, este un serial excelent. As spune chiar ca este un serial SF clasic, care trebuie neaparat bifat. O dovada a faptului ca este un serial foarte bune, este ca de-a lungul timpului, foarte multe din povestile prezentate in episoadele sale au devenit intrigi pentru filme artistice SF si horror de succes.

Unul din cele mai impresionante lucruri legate de serial este distributie. Pentru ca avem de a face cu episoade care rareori au legatura intre ele, practic fiecare episod are propria distributie. Avem ocazia sa vedem la lucru zeci de actori foarte buni, care fie erau deja nume importante in industrie , fie erau doar niste tineri talentati la momentul aparitiei in serial, dar au devenit ulterior nume uriase si indragite de public. Sunt atat de multi incat nici nu ma apuc sa ii enumar, dar acest aspect are ca efect un nivel foarte bun al interpretarilor pe durata tuturor celor sapte sezoane.

Este un serial unic si original, care reuseste sa ia intrigi SF, unele destul de complexe si sa le explice pe intelesul tuturor, astfel incat si cei mai atehnici dintre spectatori sa le inteleaga. Este atat de bun, incat pe moment, daca cineva vrea sa se relaxeze cuo productie SF foarte bune, nu i-as recomanda altceva. Acest serial este produs de aceeasi oameni care au gandit si Stargat Sg-1, iar asta ar trebui sa fie un indiciu despre standardul la care se ridica. Am dubiile mele legate de marele final, dar fie ca il veti considera bun sau rau, cu siguranta este putin infricosator. Daca va plac povestile SF bune, daca sunteti nostalgici dupa anii '90, daca sunteti hipsteri sau daca va nemultumeste profund modul in care au evoluate serialele astazi, atunci The Outer Limits este serialul perfect de care sa va apucati.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!