miercuri, 8 iulie 2020

Mother! (2017)

Gen: Mister, Drama, Horror

Distributie: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Brian Gleeson

Regizor: Darren Aronofsky [a mai regizat: Noah(2014), Black Swan(2010), The Wrestler(2008), The Fountain(2006), Requiem for a Dream(2000)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 44.516.999 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Honorable Mentions (The Next Ten Best Picture Contenders), Awards Circuit Community Awards, 2017
- Top Ten of the Year - International Competition, CinEuphoria Awards, 2018
- Golden Carp Film Award - International - Favorite Actress (Jennifer Lawrence), Faro Island Film Festival, 2018
- Best Editing, Fright Meter Awards, 2017
- Dorian Award - Campy Flick of the Year, GALECA: The Society of LGBTQ Entertainment Critics, 2018

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 75/100

Relatia unui cuplu este pusa la incercare, atunci cand in casa lor ajung oaspeti neinvitati, care le deranjeaza existenta linistita.

Multe filme au pretentii de profunzime si simboluri ascunse si de fapt sunt mult mai banale decat se pretind. Acesta insa, sta excelent la capitolul simbolistica si mesaje ascunse. Din punctul meu de vedere, este un film religios si este una dintre cele mai bune interpretari ale bibliei si cu siguranta cea mai originala dintre ele. Sunt referinte la Adam si Eva, Cain si Abel, la Iisus, doar ca aici trupul si sangele lui se consuma ca atare, si multe altele pe care le-am prins, dar si multe care sunt convins ca mi-au scapat. Este un film desprea cum oamenii interpreteaza in mod diferit cuvantul Domnului, despre inaltarea si decaderea rasei umane si despre cum ne distrugem planeta si aceasta se regenereaza la finalul fiecarui ciclu, cu sau fara noi prin preajma.

Distributia este si ea excelenta. Jennifer Lawrence este ua din actritele mele preferate si are si aici o interpretare foarte puternica si emotionanta. Javier Bardem, chiar daca personal nu il suport, trebuie sa recunosc ca si el a fost foarte credibil. In plus, regasim si in rolurile secundare actori importanti cu restatii solide, care dau greutate filmului si o sa ii amintescdoar pe Ed Harris, ZMichelle Pfeiffer, Brian Gleeson sau Kristen Wiig. Prin urmare, absolut nici un fel de problema la capitolul interpretare.

Filmul sufera insa si el prin destule locuri. Este putin prea artistic si simbolistic pentru binele lui, pentru ca mesajul sunt convins ca ajunge foarte greu sau deloc la unii spectatori. Exista de asemenea destule momente in care planul temporal si viteza cu care trece timpul sunt neclare si provoaca astfel momente de confuzie, dar si momente exagerat de linstite care pot chiar plictisi.  Per total insa, acest film este o opera de arta si merita vazut, dar va avertizez ca nu este pentru toata lumea, mai ales pentru cei mai slabi de inger sau care sunt exagerat de habotnici cand vine vorba de religie. Este un film brutal, violent grafic,, dur, ciudat si infricosator pe alocuri. Intr-o era dominata de filme cu super-eroi din care u prea ai ce sa inveti, un astfel de film este mai mult decat binevenit.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!