vineri, 3 iulie 2020

The Girl in the Fog (2017)

Titlu original: La ragazza nella nebbia

Gen: Thriller, Crima

Distributie: Toni Servillo, Alessio Boni, Lorenzo Richelmy, Galatea Ranzi, Michela Cescon

Regizor: Donato Carrisi [a mai regizat: Into the Labyrinth(2019)]

Buget: 4.500.000 €
Incasari: 4.996.317 $

Premii:
- Best New Director (Migliore Regista Esordiente), David di Donatello Awards, 2018
- Best Actor (Migliore Attore) (Toni Servillo), Golden Globes, Italia 2018
- Best Screenplay (Migliore Sceneggiatura), Golden Globes, Italia 2018

Nota Gealapa: 7.20

Agentul special Vogel este trimis intr-un orasel izolat dintr-o depresiune, pentru a investiga cazul disparitiei unei fete de 16 ani.

Am avut ceva asteptari de la acest film, dar spre bucuria mea acestea nu doar ca au fost indeplinite, ci si depasite. Mister, tensiune, suspans, rasturnari de situatie, toate se regasesc aici din plin. Dupa ce te obisnuiesti cu stilul italian de a vorbi si a actiona, filmul devine foarte agreabil. Sufera la capitolul ritm, scene de actiune sau efecte, dar scenariul, cinematografia, muzica sau prestatia actorilor au reusit sa compenseze aceste lipsuri aproape in totalitate. Este un film de peste doua ore, dar care nu plictiseste nici o secunda, ba mai mult, de aceasta data lungimea filmului sporeste tensiunea, pentru ca dupa fiecare rasturnare de situatie in acre am crezut ca urmeaza deznodamantul, a mai urmat inca una si inca una si inca una, toate reusit sa sporeasca suspansul si anticipatia.

Distirbutia este departe de a fi impresionanta, dar nu pot sa spun ca am resimtit lipsa unui actor din mainstream. Cei care au fost s-au achitat cu brio de sarcini. Am avut parte de interpretari credibile care au reusit sa creeze empatie pentru personajele lor. Dintre toti, as spune ca au stralucit cei care au si beneficiat de cel mai mult timp de ecran si pot fi considerati protagonistii filmului. Ma refer la Toni Servillo si Alessio Boni, actori de genereatii diferite, dar fiecare cu cate o prestatie excelenta.

Cu astfel de filme se pot schimba preconceptiile despre filmele europene. Este nevoie de astfel de filme cu poveste solida, cu rasturnari de situatii rezonabile, cu final neasteptat si fara drame inutile. Fiind vorba de un film european, care nu este neaparat grafic si nu socheaza cu adevarat cu nimic, nu este foarte popularizat, dar  il recomand cu incredere, pentru ca merita cu siguranta vazut. Daca asta ar fi directia in care s eindreapta cinematografia italiane, atunci cu siguranta as vedea mult  mai multe filme din aceasta tara.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!