marți, 7 iulie 2020

Derailed (2002)

Gen: Actiune

Distributie: Jean-Claude Van Damme, Tomas Arana, Laura Harring, Susan Gibney, Lucy Jenner

Regizor: Bob Misiorowski [a mai regizat: Hardin(2015), Panic(2002), Shark Attack(1999), On the Border(1998), Blood of the Innocent(1994)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 297.835 $

Nota Gealapa: 4.90

Aflat la bordul unui tren scapat de sub control, cu ostateci si arme bilogice, agentul Kristoff devine o armata de un om, incercand sa impiedice teroristii si sa salveze vietile celor de la bord.

Cred ca filmul asta face parte din perioada de drofuri a lui Van Damme, cunoscut in vremea aia ca "Van-Desperate". filme pe care si cei mai inraiti fani ai lui au probleme sa si le aminteasca. S-au incercat niste scene de actiune palpitante, dar acestea nu prea au avut sens, doar daca toata armata Slovaciei are soferi betivi, ca sa nu mai zic ca aparent, in cateva ore te poti imbolnavi, dar si vindeca de o boala incurabila. Da, incurabila. Povestea este subitirica si banala, cu un scenariu de asemenea mediocru.

Distributia este si ea departe de a fi atractiva. In afara de Van Damme, nu ami este nici un nume cat de cat rasarit. Toti sunt la fel de anonimi ca si filmul. Este lesne de intees ca in aceste conditii nici interpretarile nu aveau cum sa fie altfel decat slabe si foarte slabe. Unele mecanice, altele exagerate, iar unele stangace de-a dreptul. Tonul acestui tip de interpretari a fost dat de insusi protagonist, la care se vede ca e un film facut din foame si obligatie, nu di placerea de a juca.

Acest film este doar o copie ieftina si nereusita dupa "The Cassandra Crossing", din 1976, un film desi mai vechi, mult mai bun, sau chiar dupa "Under Siege 2'. Asadar, nu exista nimic nou in acest film, ba chiar totul pare foarte vechi si in ciuda faptului ca sunt destule scene de actiune, tensiunea aproape ca nu exista. Nici macar scenele de arte martiale unde chiar aveam pretentii, nu sunt cine stie ce si chiar daca e un film din 2002, aveam pretentii de la putinele efecte vizuale, dar si acesta sunt proaste. Pe scurt, nu exista nici un motiv pentru care sa vedeti acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!