sâmbătă, 11 iulie 2020

Social Animals (2018)

Gen: Documentar

Distributie: Kaylyn Slevin, Emma Crockett, Humza Deas, Demid Lebedev, Dvir Avraham

Regizor: Jonathan Ignatius Green [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Festival Prize - Heartland - Best Documentary Feature, Kansas City FilmFest, 2018

Nota Gealapa: 3.95

Un fotograf vanator de adrenalina, un fotomodel pentru costume de baie aspirant si o fata din vestul rural cauta sa obtina aceleasi lucruri cu ajutorul conturilor lor de instagram - putina dragoste, acceptare si faima - si sunt dispusi sa faca aproape orice pentru a le obtine.

Un film despre nimic. Se vrea a fi insa, un film despre pericolul retelelor sociale si despre consecintele pe care acestea le pot avea asupra unor tineri influentabili. Din pacate, nici un mesaj nu este transmis cum trebuie, iar rezultatul este doar un film superficial, despre niste tineri la fel de superficiali, ca parinti fie bogati, fie foarte bogati, a caror preocupare este cum sa munceasca cat mai putin in viata lor. Putin fir epic care exista este intrerupt constant si in modurile cele mai nepotrivite, iar finalul care ar trebi sa ne ofere lectiile, contrazice tot ce incearca filmuls a spuna pana in acel moment.

In "rolurile" principale, avem cativa adolescenti care au dat lovitura pe Instagram, sau care au avut de suferit, cel putin teoretic, de pe urma acestei platforme, numai ca si persoana respectiva, a suferit mai degraba din cauza oamenilor, nu a retelei in sine. Aceasta fata este si singura care da dovada de putina umanitate, in rest am vazut doar cativa copii rasfatati si nebatuti suficient cand erau mici , care de dimineata pana seara doar alearga dupa likeuri si nu mi-au lasat impresia ca ar putea la o adica sa isi castige existenta in alt mod.

Pe langa tot ce am amintit mai sus, este si un film incredibil de ieftin si la propriu si la figurat. Pentru ca filmul vorbeste despre era telefoanelor, arata ca si cum chiar cu telefonul a fost filmat si nu a fost folosit nici macar un amarat de filtru de pe Instagram. Daca totusi cineva va reusi sa invete ceva din acest film, acestia sunt mai degraba parintii, decat adolescentii carora cred ca le-a fost adresat de fapt mesajul. Nu vad un motiv pentru care sa recomand acest film, pentru ca nu ofera vreo informatie revelatoare. Transmise mesaje stiute de toata lumea si o face si prost.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!