sâmbătă, 4 iulie 2015

The Atticus Institute (2015)

Gen: Horror

Distributie: William Mapother, Julian Acosta, Anne Betancourt, Carlos E. Campos, Jake Carpenter

Regizor: Chris Sparling [a mai regizat: An Uzi at the Alamo(2005)]

Nota Gealapa: 5.95

In toamna anului 1976, un mic laborator de psihologie din Pennsylvania a devenit invonluntar "casa" singurului caz de posesie demonica recunoscut de guvernul SUA. Armata a preluat controlul laboratorului pe motiv de siguranta nationala si au implementat masuri menite sa transforme entitatea intr-o arma. Detaliile evenimentelor sunt facute publice dupa ce au ramas clasificate aproape 40 de ani.

Nu va lasati pacaliti de intriga. Filmul este in proportie de 99.99% o fictiune. Au strecurat putin adevar istoric doar pentru a-l face mai credibil, iar efectul a fost cel scontat. Este unul dintre cele mai originale filme cu posesii demonice.  In prima faza am fost dezamagit, crezand ca va fi inca un film mediocru stil documentar cu imagini neclare si filmat de maini tremurande, dar cel putin partial, m-am inselat. Atmosfera este in permanenta sumbra si tensionata, dar ar fi trebuit sa existe mai multe scene explicite si inspaimantatoare decat cele care au fost, cel putin dupagustul meu.

Distributia nu are cine stie ce nume importante, dar cazurile in care o productie horror impresioneaza la acest capitol sunt extrem de rare. Chiar si asa, actorii din acest film s-au descurcat destul de bine, atat cat au avut ei de interpretat. Nu vor primi premii dar nici nu vor fi pusi la colt pentru prestatiile lor.

Producatorii au realizat "un documentar" decent, cu toate elementele unei astfel de productii. De aici si lipsa factorului horror de care aminteam mai devreme. Acest film nu vava marca pe viata, dar merita o vizionare. Daca aveti chef de o fictiune care se preface ca este altceva, atunci cu siguranta este un din productiile de top realizate astfel.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!