marți, 21 iulie 2015

Frankenstein's Army (2013)

Gen: Horror

Distributie: Robert Gwilym, Hon Ping Tang, Alexander Mercury, Luke Newberry, Joshua Sasse

Regizor: Richard Raaphorst [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Grand Prize of European Fantasy Film in Silver - Special Mention, Sitges - Catalonian International Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 5.50
Metascore: 49/100

Spre sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, o echipa de soldati rusi aflati pe teritoriu nemtesc intr-o misiune de recunoastere dau peste un laborator secret nazist, unde un savant nebun a creat o armata de super-soldati asamblati din diverse parti ale corpului unor soldati cazuti la datorie.

Filmul este mai degraba amuzant decat infricosator. Nu este prima productie al carei subiect este o armata nazista de zombie. Din pacate bugetul redus si scenariul prost au facut ca filmul sa fie presarat cu mult prea multe scene lipsite de sens pentru a mai putea fi luat in serios. Primul exemplu acre imi vine in minte este cel al plutonului de soldati rusi din care nici un membru nu vorbeste limba rusa, ci doar engleza cu accent rusesc, ba mai mult mult un soldat il intreaba pe altul de unde este pentru ca nu vorbeste ca un rus. In acelasi pluton este si un soldat asiatic, lucru putin posibil in perioada in care se desfasoara actiunea.

Distirbutia nu se remarca prin nci un nume sonor si nici nu pot sa spun ca am identificat vreun potential mare star. Interpretarile actorilor oscileaza de la foarte slabe la mediocre, dar au fost pusi intr-o asemenea situatie de un scenariu slab, incapabil sa fructifice o intriga cu destul potential. Unele personaje au fost atat de groaznice incat ma rugam sa fie omorati mai repede.

Filmul primeste nota de trecere exclusiv pentru inventivitatea de care da dovada in crearea unor monstri absolut originali si decent de infricosatori. De cateva ori chiar am pus filmul pe pauza ca sa nu imi scape nici un detaliu. Daca sunteti in cautarea unui film care sa va provoace mintea, atunci ar trebui sa il ocoliti pe acesta, dar daca aveti chef de niste scene gore si crime fara sens merita o vizionare. Trailer: 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!