vineri, 10 iulie 2015

Son of God (2014)

Gen: Drama

Distributie: Diogo Morgado, Amber Rose Revah, Sebastian Knapp, Paul Knops, Darcie Lincoln

Regizor: Christopher Spencer [a mai regizat: Churchill: When Britain Said No(2015), David Starkey's Magna Carta(2015), Jumbo: The Plane that Changed the World(2014), Spying on Hitler's Army: The Secret Recordings(2013), Falkland's Most Daring Raid(2012)]

Buget: 22.000.000 $
Incasari: 143.000.000 $

Premii: 
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2015
- Grace Awards for Film, MovieGuide Awards, 2015

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 37/100

Filmul ne prezinta viata lui Iisus, de la inceputurile umile, la invataturile sale, crucificarea si in cele din urma, invierea.

As fi crzut ca pana acum cinematografia are suficiente filme cu Iisus. Se pare ca unii nu sunt de acord. Chiar daca filmele care au acest subiect au aproape in intregime acelasi scnariu si ne prezinta aceleasi scene, reusesc cumva sa atraga in continuare si sa starneasca interes. In cazul de fata, as spune ca detaliile peste care se sare sunt mult prea multe, pentru un film care trece bine de tot de doua ore. Nu este nici cel mai impresionant film cu aceasta tema, dar nu este nici unul din cele slabe, iar durata mare nu se transforma intr-o problema.

Actorii care apar in acest gen de filme, rar reusesc sa se mai faca remarcati si in altele. Cred ca asa va fi cazul si membrii acestei distributii. Nu este cel mai reusit Iisus, dar cateva din personajele secundare au fost interpretate aproape exceptional, iar cateva gospodine vor face risipa de servetele; mie mi-a ajuns unul.


Acum o sa enumar lucrurile care nu mi-au placut, iar fanatici religiosi trebuie sa inteleaga ca nu am ceva cu religia, ci cu filmul in sine. Cel mai deranjant lucru este superficialitatea. Dialogurile se rezuma la citate din biblie, iar pentru un film cu un buget respectabil ma asteptam la lucruri mai spectaculoase din punct de vedere vizual. Recomand totusi o vizionare, in speranta ca divinitatea nu ma va trazni.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!