miercuri, 29 iulie 2015

Asterix: Le domaine des dieux (2014)

Gen: Animatie

Distributie: Roger Carel, Lorant Deutsch, Laurent Lafitte, Alexandre Astier, Alain Chabat

Regizor: Louis Clichy [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 7.10

Pentru a invinge in sfarsit satul galic, Caesar planuieste sa-i absoarba pe sateni in cultura romana construind un cartier rezidential si o noua colonie in vecinatatea satului lor.

Eu nu stiu de vreo alta franciza atat de longeviva ca aceasta. De fapt, aceasta serie a inceput inainte sa se inventeze termenul de franciza. In pus, daca alte serii deja dupa doua sau trei filme cad in derizoriu, Asterix si Obelix a oferit numai productii constant bune si foarte bune, fie ca a fost vorba de filme sau animatii. Din acest punct de vedere producatorii de la Hollywood ar putea invata cate ceva de la francezi. Asa este cazul si acestuia. Desi nu ne mai surprind demult cu ceva nou, cele doua personaje reusesc sa ramana extrem de amuzante si indragite.

Distributia nu impresioneaza neaparat prin nume sonore, dar este remarcabil faptul ca unii dintre actori au facut vocile pentru aceste personaje inca din anii '70. Asterix si Obelix sunt atat de familiari incat nimeni nu mai este atent la detalii tehnice, intonatii sau alte lucruri de acest gen. Probabil ca de multi dintre ei nu vom mai auzi pana la urmatorul film al acestei serii.

FIlmul este unul dintre cele mai bune ale seriei, lucru admirabil avand in vedere ca avem parte de un regizor 100% debutant. Umorul este la fel de fin si proaspat, ca atunci cand cele doua personaje principale erau doar protagonistii unor benzi desenate. Chiar daca nu sunteti familiari cu povestea, este suficient de simpla incat sa fie inteleasa si indragita chiar si necunoscand intreaga istorie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!