marți, 7 iulie 2015

Home (2015)

Gen: Animatie

Distributie: Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin, Jennifer Lopez, Matt Jones

Regizor: Tim Johnson [a mai regizat: Over the Hedge(2006), Sinbad: Legend of the Seven Seas(2003), Antz(1998)]

Buget: 135.000.000 $
Incasari: 518.000.000 $

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 55/100

Oh, un extraterestru fugarit de propriii semeni, aterizeaza pe Pamant si se imprieteneste cu aventuroasa Tip, care are o misiune proprie.

Dupa Shrek si Ice Age pretentiile au crescut foarte mult in ceea ce priveste animatiile si greu a mai ajuns vreo productie la acest nivel. Home se apropie destul de mult de acest nivel, dar din pacate, nu cred ca starneste un interes la fel de mare pentru a se transforma intr-o serie. Publicul tinta are o varsta mult mai scazuta, iar adultii pot avea dificultati in a indragi acest film, desi sunt cateva dialoguri cu dedicatie pentru ei. Chiar si asa, sunt convins ca filmul va obtine destule premii si aprecieri.

Distributia este interesanta si nume importante si-au pus vocea la bataie pentru aceste personaje. Surpriza pentru mine este Rihanna, care s-a descurcat excelent in aceasta postura. Restul actorilor sunt oarecum rutinati in astfel de proiecte si nu mai mira pe nimeni versatilitatea vocii lor.

Invatati-va copiii sa citeasca si lasati-i sa vada filmul subtitrat, cu vocile originale. Pentru ca mare parte din valoarea filmului este data de dialoguri si intonatie, versiunea dublata pierde mult din farmec. Desi nu tin neaparat sa vad o continuare, pentru o experienta singulara acest film este unul foarte bun. Parte din coloana sonora este asigurata bineinteles de Rihanna. Desi este foarte amuzant, am totusi si un repros: este mult prea pozitiv in mesaj. Dialogul si prietenia nu rezolva intotdeauna orice problema si nu ar trebvui sa ne mintim copii in acest fel. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!